• Gerrit de Jong: van COOP naar PLUS.
• Gerrit de Jong: van COOP naar PLUS. Foto: Jan Timmer

COOP supermarkt Stolwijk wordt omgebouwd: op weg naar PLUS De Jong

Algemeen 2.153 keer gelezen

STOLWIJK • COOP De Jong wordt PLUS De Jong. De metamorfose van de Stolwijkse supermarkt start op 23 oktober.

In iets meer dan twee weken tijd wordt de huidige supermarkt aan de Goudseweg leeggehaald en gestript om vervolgens weer opgebouwd te worden volgens het allernieuwste PLUS-concept. Op 9 november volgt de feestelijke opening van de full-service winkel.

Voor eigenaar Gerrit de Jong zijn het drukke tijden. “Klopt”, glimlacht de ondernemer. “Tot en met 22 oktober zijn we nog open als Coop en willen we onze klanten natuurlijk tot het laatst toe de van ons bekende service bieden. En tegelijkertijd vraagt de grootscheepse verbouwing veel aandacht. Het zijn lange dagen momenteel, maar al het moois dat ons en onze klanten straks te wachten staat, geeft ons medewerkersteam, mijn vrouw Wilma en mij enorm veel energie. We verheugen ons enorm op wat komen gaat.”

Gerrit en Wilma de Jong zijn alweer veertien jaar actief als supermarktondernemers in Stolwijk. In 2008 namen ze de toenmalige Golff-supermarkt over van de vorige eigenaar, om een jaar later over te stappen naar de Emté-formule. Na de overname van de Emtéketen door Coop in 2019 stapte De Jong over naar de Coop. Door een fusie tussen Coop/PLUS krijgen de Coop-winkels een andere vlag. 

Primeur
“Een en ander betekent dat ruim 300 Coop-vestigingen worden omgebouwd tot PLUS-supermarkt”, vertelt De Jong. “Ik ben de eerste franchise-ondernemer die deze verandering gaat meemaken. De toekomst ziet er veelbelovend uit. Onze supermarkt wordt echt prachtig en is straks voorzien van de laatste noviteiten.”

Zo komen er uitgebreide versafdelingen waar klanten alle verse producten in een uitnodigende en overzichtelijke setting aantreffen. “Uiteraard ontbreken ook de zelf-scan en de zelfscankassa’s niet en handhaven we onze lijnkassa’s. Wat niet verandert is ons fijne, servicebewuste medewerkersteam, bestaande uit de door de klanten zo gewaardeerde vaste gezichten. En uiteraard gaan we met veel plezier door met onze straks totaal vernieuwde eigen slagerij-afdeling, waarmee we uniek zijn in Stolwijk en omgeving. In zijn totaliteit wordt PLUS De Jong een supermarkt die het goede van de huidige situatie voortzet, inclusief de ruime keuze in kwaliteitsproducten en de persoonlijke service van ons team. We verheugen ons nu al op de feestelijke opening op 9 november. Maar eerst gaan we nog vol aan de bak. We gaan er iets moois van maken!”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie