Afbeelding
Foto: AS Media

Brand bij Boer Bas: ‘Levenswerk in rook opgegaan’

Algemeen 3.688 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Dat kaasboerderij Boer Bas aan de Tiendweg West in Ouderkerk aan den IJssel een begrip is in de omgeving blijkt wel uit de massale reeks steunbetuigingen op Facebook na de felle brand die een deel van de kaaswinkel in de as legde. 

Het vuur brak in de nacht van woensdag op donderdag uit in een bijgebouw van de kaaswinkel op het erf. “Mijn vrouw was op het toilet en ze had net de hond naar buiten gedaan, want die moest ook plassen”, vertelt kaasboer Rinus van der Bas donderdagavond voor de camera van het RTL-programma 112Vandaag. Schoonzoon Pieter Verkuil vult aan: “Ze kwam terug van de wc en zag een rode gloed door het raam. Ze trok de deur open en het was één vuurzee buiten.”

Rinus: “Ik ben nog met een brandblusser bezig geweest, maar dat had weinig zin. Toen ben ik mijn schoonzoon gaan roepen.” Pieter: “We hebben gelijk 112 gebeld. Gigantisch hoe hoog het vuur oplaaide, niet normaal.”

De brandweer was rap ter plaatse en wist door snel handelen te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar het naastgelegen woonhuis. De brand was daarna snel onder controle, maar de schade aan de winkel is enorm. 

Pieter: “Mijn schoonvader is vijftig jaar boer hier. Altijd kaas gemaakt. Toen mijn vrouw en ik erbij zijn gekomen, hebben we van een oude schuur een leuke winkel gemaakt die gigantisch goed is gaan lopen, zeker in de coronatijd. Het doet zeer dat je het levenswerk wat je in een paar jaar hebt opgebouwd, nu letterlijk en figuurlijk in rook ziet opgaan.”


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie