• Badhuis/Groene Kruisgebouw.
• Badhuis/Groene Kruisgebouw. Foto: aangeleverd

Foto’s en herinneringen badhuis/Groene Kruisgebouw gezocht

18 jul, 09:35 Algemeen 857 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Historische Kring Krimpen (HKK) zoekt verhalen over en foto’s van het voormalige badhuis en Groene Kruisgebouw aan het Raadhuisplein in Krimpen aan den IJssel. Het pand, waar het Ingenieursbureau Krimpenerwaard is gevestigd, wordt later dit jaar gesloopt. Op Open Monumentendag op zaterdag 10 september kan een laatste bezoek worden gebracht aan het gebouw.

Burgemeester J. Aalbers legde op 1 december 1959 de eerste steen. Het Groene Kruiswerk begon in Krimpen op 19 maart 1901 en door het nieuwe gebouw te openen op 14 november 1960 ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Het eerste wijkgebouw aan de Weteringsingel, in gebruik sinds 30 juni 1930, werd daarmee verlaten: een modern en ruim gebouw van alle gemakken voorzien. Ook werd het Krimpense badhuis in de zijvleugel gevestigd: twaalf douches en twee kuipbaden groot. Nadien vestigde het Technisch Bureau van de Krimpenerwaard zich in het gebouw.

De Historische Kring wil het bezoek aan deze bijzondere locatie op monumentendag interessant maken. HKK-voorzitter Marco Oosterwijk: “Het kan niet anders zijn dat er nog veel bekend is in Krimpen. Honderden kinderen zijn er bij het consultatiebureau geweest en dat moet ongetwijfeld veel foto’s en herinneringen hebben opgeleverd. En dat geldt ongetwijfeld net zo voor het badhuis. We zijn er zeer geïnteresseerd in en vragen iedereen zich even te melden bij de HKK per email: voorzitter@historischekringkrimpen.nl of per telefoon op (0180) 669988.”

www.historischekringkrimpen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie