• De 'kettingreactie'.
• De 'kettingreactie'.

‘Kettingreactie’ te zien in Zilvermuseum

24 jun, 15:08 Algemeen 1 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Corinne van Kamp zette in coronatijd het kunstproject De Kettingreactie op en maakte, samen met ruim twintig collegasmeden, een unieke ketting om aandacht te vragen voor de klimaatverandering. Het eindresultaat is deze zomer te zien in het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven. 

Toen de pandemie toesloeg, zette goudsmid Corinne van Kamp, van Flirt Jewels in Zoetermeer, het kunstproject De Kettingreactie op. Elk van de deelnemende edelsmeden maakte één schakel die hun gedachte of gevoel bij de natuur en/of de klimaatverandering representeert. 

De ketting als geheel bestaat uit afzonderlijke verhalen, die samengevoegd een boodschap vertellen. De ene schakel staat symbool voor de overbevissing en de gevolgen daarvan voor de natuur, de ander symboliseert het smelten van de ijskappen. Samengevoegd vormen de schakels een geheel. Bij de ketting hoort een boekje met de beschrijving van elke schakel.

De kettingreactie is een ketting bestaande uit een aaneenschakeling van werken (schakels) van goudsmeden/ontwerpers. Corinne wist maar liefst 22 andere smeden te enthousiasmeren om een schakel te maken.

Meer informatie: www.zilvermuseum.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie