• De organisatie van de Tropical Saturday maakt zich op voor een topdag.
• De organisatie van de Tropical Saturday maakt zich op voor een topdag. Foto: Wijntjes Fotografie

‘Tropical Saturday’ na 10 jaar weer op het programma in Schoonhoven

24 jun, 13:55 Algemeen 87 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Schoonhoven krijgt zijn ‘Tropical Saturday’ na tien jaar terug. Op zaterdag 9 juli mag het publiek rekenen op een swingende Haven en Lopikerstraat.

Er worden deze dag twee parades door de stad gelopen, om 13.30 uur en 15.00 uur. Eén en ander gaat onder leiding van Brassband Schoonhoven en danseressen van ‘Dancarinas Tropicais’, met daarachter een bonte stoet vol dans en muziek. De Tropical Saturday duurt van 11.00 tot 16.00 uur en is gratis toegankelijk.

Op de Stenenbrug kunnen de kids zich deze dag in stijl laten schminken door De Toverdoos. De Schoonhovense kapsalons staan er om de haren van de allerkleinste dametjes mooi te maken met vlechtjes en bloemen, er is een autoshow van de grootste Schoonhovense dealerbedrijven en er is vooral veel Caribische/tropische muziek en sfeer.

Revival
“Het idee om de Tropical Saturday nog een keer te organiseren speelde al een paar jaar door mijn hoofd, vertelt Désirée Oudenaarde, mode-onderneemster en BIZ-bestuurslid in Schoonhoven. “Het kwam er echter niet van om het nogmaals op touw te zetten.”

De situatie veranderde toen de BIZ (Bedrijven InvesteringsZone) zijn intrede deed in de Zilverstad en verschillende mensen aanboden om te helpen het evenement zijn gewenste revival te bezorgen. “Dankzij de BIZ is er inmiddels een adequaat gevulde evenementenpot”, weet Oudenaarde. “Dat is een stuk makkelijker werken dan in 2011 en 2012, toen we alle winkeliers langs moesten om een bijdrage los te peuteren. Fijn is ook dat diverse mensen bereid zijn om het evenement samen met Nelleke Hoek en mij te trekken. Met z’n allen maken we er een geweldig feest van.”

Zomercarnaval
Voorbeeld is het Zomercarnaval in Rotterdam, maar dan in een kleinschaliger maar minstens zo aansprekende Schoonhovense variant: “Leuk is trouwens ook dat de dansstudio’s Nadance uit Bergambacht en Younik uit Schoonhoven hun medewerking verlenen. Ook zij zullen de boel goed in beweging brengen. Daarnaast hebben we medewerking van de lokale scoutinggroep. De leden daarvan gaan de ‘kinderkar’ duwen.”

De organisatie duimt voor mooi weer, want daar valt en staat alles mee, weet Nelleke Hoek. “Tijdens de eerste editie in 2011 waren de omstandigheden slecht”, heb ik me laten vertellen. “Het regende pijpenstelen. Een jaar later was het gelukkig zonnig. Laat het op 9 juli ook zo zijn. We maken ons vast voorzichtig op voor een topdag!”

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie