• Impressie van de eerste editie van de Streekmarkt Berkenwoude.
• Impressie van de eerste editie van de Streekmarkt Berkenwoude.

Zaterdag 2 juli: tweede editie Streekmarkt Berkenwoude

24 jun, 11:38 Algemeen 2 keer gelezen

BERKENWOUDE • Liefhebbers van streekproducten uit de Krimpenerwaard kunnen zaterdag 2 juli hun hart ophalen tijdens de tweede editie van De Streekmarkt Berkenwoude. 

Meer dan 25 (voedsel)producenten uit de Krimpenerwaard bieden hun waar aan op de terreinen van Het Schapenschuurtje en ‘Van Perkouwse Grond’, tijdelijk verbonden door een brug over de sloot.

Korte keten
In 2020 bedachten de twee buurvrouwen -Rebecca Verwaal van Het Schapenschuurtje en Hanneke Koek van Van Perkouwse Grond- het plan om een streekmarkt te organiseren. “We wilden zo de lokale producent een podium bieden en de ‘korte keten’ promoten, maar toen was daar ineens corona.”

Toen in 2021 de coronamaatregelen versoepelden, zagen zij hun kans alsnog schoon: de Streekmarkt Berkenwoude was geboren. Blij waren ze met de grote belangstelling van zowel producenten als bezoekers. Reden om het voor de tweede keer te organiseren: “Toen we begin dit jaar diverse producenten polsten voor deelname, was het enthousiasme wederom groot. Er hebben zich voor deze editie dan ook nog meer deelnemers aangemeld. Van kaasboer tot imkerij en van weldadige zalfjes tot verse groenten en briefkaarten. De Streekmarkt Berkenwoude toont daarmee de veelzijdigheid van producten die in de Krimpenerwaard gemaakt worden.”

Kinderkleding
De Streekmarkt biedt ook enkele andere sectoren  een podium. Zo zijn er kramen met o.a. (kinder)kleding, knutselspullen, (zelfgemaakte) sieraden en kunnen bezoekers genieten van een hapje en drankje.

De Streekmarkt Berkenwoude is zaterdag 2 juli van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken aan Oosteinde 27A en 27B. De organisatoren hopen dat bezoekers vooral op de fiets komen: “Er is géén parkeerplaats ter plaatse, auto’s kunnen eventueel worden gezet op het terrein van De Fontein, Oosteinde 4a, Berkenwoude.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie