• Pauline Bouvy-Koene.
• Pauline Bouvy-Koene. Foto: Rita van de Poel

Pauline Bouvy-Koene waarnemend burgemeester Krimpenerwaard

25 mei, 10:59 Algemeen 1.598 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Pauline Bouvy-Koene is benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard. De beëdiging vond vandaag -woensdag 25 mei- op het provinciehuis plaats. 

Bouvy-Koene is 63 jaar en woont in Geervliet (Nissewaard). Ze volgt voormalig burgemeester Pieter Paans op, die maandag 16 mei na een dienstverband van slechts enkele maanden aangaf zijn functie per direct neer te leggen vanwege grensoverschrijdend gedrag.

Commissaris van de Koning Jaap Smit sprak vorige week donderdag met de fractievoorzitters over de ontstane situatie en het profiel voor een waarnemend burgemeester. Smit stelde daarop Pauline Bouvy-Koene voor als geschikte kandidaat. Na een gesprek met haar op maandagavond spraken alle fracties hun vertrouwen in haar uit. 

De waarneming zal minimaal één jaar duren.

Rust herstellen
Smit heeft de nieuwe waarnemend burgemeester verzocht om samen met het gemeentebestuur de rust in de gemeente te herstellen. Op een later moment nodigt de Commissaris van de Koning de fractievoorzitters opnieuw uit ‘om de balans op te maken en vooruit te blikken op de procedure voor een nieuwe burgemeester’.

Pauline Bouvy-Koene heeft ruime politieke en bestuurlijke ervaring. Van 1994 tot 2002 was zij raadslid voor de VVD in de toenmalige Zuid-Hollandse gemeente Maasland. Van 1998 tot 2002 was ze actief als wethouder. Daarna was zij van 2005 tot 2015 burgemeester van de gemeente Bernisse. 

In 2016 werd Bouvy-Koene benoemd tot waarnemend burgemeester van Voorschoten. Na hier ruim drie jaar te hebben waargenomen werd ze op voordracht van de gemeenteraad de kroonbenoemde burgemeester van Voorschoten. 

Vanwege gezondheidsredenen nam Bouvy-Koene in november 2020 afscheid, maar inmiddels laat haar gezondheid waarneming als burgemeester weer toe. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie