Afbeelding
Foto: Stephan Tellier

VV Spirit pakt uit met jubileumviering; Koninklijke onderscheiding voor Henk Lammertse

Algemeen 1.416 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • VV Spirit beleefde zaterdag een prima jubileumdag met tal van festiviteiten voor de hele vereniging. De Ouderkerkse voetbalclub bestond in 2020 75 jaar en kon dat heuglijke feit nu alsnog vieren.

Rond 13.00 uur was de officiële opening met parachutespringers en een muziekorkest, gevolgd door een uitgebreid feestprogramma. De prima weersomstandigheden hielpen mee om er een geslaagd evenement van te maken.

Koninklijke onderscheiding
Voorzitter Henk Lammertse werd daarbij nog eens verrast met een Koninklijke onderscheiding. Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek reikte deze uit. Lammertse is al 17 jaar zeer actief binnen de Ouderkerkse voetbalvereniging; de laatste 11 jaar is hij voorzitter.

Wethouder Sleeuwenhoek: “Onder het voorzitterschap van Henk Lammertse heeft de club een metamorfose ondergaan. Zijn enthousiaste en tegelijkertijd zakelijke manier van leidinggeven heeft ervoor gezorgd dat meer vrijwilligers zijn aangetreden en dat het ledenaantal is gegroeid. Mede door zijn inspanningen is het meisjesvoetbal in de gemeente op de kaart gezet. De vereniging heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt, niet alleen in ledenaantal, maar ook op financieel gebied. VV Spirit is inmiddels een begrip in de gemeente en in de regio.”

Voldoende reden om hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

(foto’s: Stephan Tellier)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie