• Jan Vente.
• Jan Vente. Foto: gemeente Krimpenerwaard

Jan Vente kandidaat-wethouder namens ChristenUnie/SGP in Lopik

Algemeen 1.610 keer gelezen

LOPIK/BERKENWOUDE • Jan Vente staat voor een opvallende ‘move’. De huidige wethouder in Krimpenerwaard maakt de overstap naar de gemeente Lopik.

Daar is hij kandidaat-wethouder namens ChristenUnie/SGP. Deze fractie onderhandelt met Hart voor Lopik over een coalitieakkoord. Om de ambities op het vlak van onder andere woningbouw, economie en landbouw waar te maken is een ervaren wethouder nodig, stelt de partij: ‘Die denken we in de persoon van Jan Vente te hebben gevonden’.

Bert de Leede, fractievoorzitter van ChristenUnie/SGP, aanvullend: “Jan Vente is 16 jaar wethouder in Bergambacht en Krimpenerwaard geweest met veel verschillende portefeuilles. Hij weet dat het in een kleine gemeente een kwestie van aanpakken is.”

Jan Vente (57) uit Berkenwoude was van 1998-2006 raadslid voor de SGP/ChristenUnie in Bergambacht. Vervolgens was hij tot 2014 wethouder in Bergambacht en vanaf 2015 namens de ChristenUnie wethouder in Krimpenerwaard. 

Hij kondigde afgelopen jaar aan niet opnieuw beschikbaar te zijn voor het wethouderschap in Krimpenerwaard.

Vente in een verklaring: “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en verwacht die in Lopik te vinden. Hopelijk verlopen de onderhandelingen voorspoedig. Dan kunnen we snel aan de slag.”


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie