Afbeelding

‘Sport en cultuur voor iedereen’ (ook voor wie er eigenlijk geen geld voor heeft)

Algemeen 187 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Iedereen, ongeacht zijn of haar financiële mogelijkheden, moet toegang hebben tot sport en cultuur. De gemeente Krimpenerwaard start dit jaar in samenwerking met het Volwassenenfonds Sport & Cultuur een pilot om dat te verwezenlijken.

Er kan een bijdrage van maximaal 250 euro worden aangevraagd voor deelname aan sport- en cultuuractiviteiten, zoals voetbal, fitness, zwemmen, dansen of muziekles. Een aanvraag kan worden ingediend door een tussenpersoon, die vanuit zijn werkzaamheden in contact staat met de volwassene. Voorbeelden hiervan zijn een schulddienstverlener, maatschappelijk werker of een buurtsportcoach. Wie met inwoners werkt die weinig geld te besteden hebben, kan zich aanmelden als tussenpersoon op www.volwassenfonds.nl.

Ondersteunen
De pilot duurt een jaar. Stefan Hagebeek, coördinator van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur, kijkt uit naar de samenwerking met de gemeente: “Sport en cultuur dragen bij aan een gezond en gelukkig leven. We willen dit voor iedereen mogelijk maken, ook voor wie er eigenlijk geen geld voor heeft. Nu de gemeente is aangehaakt kunnen we ook inwoners van de gemeente Krimpenerwaard ondersteunen.”

Sociaal minimum
In de gemeente Krimpenerwaard leven zo’n 2.600 inwoners rond het sociaal minimum. Voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen werkt de gemeente al een aantal jaar samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Voor volwassenen bestond deze mogelijkheid nog niet.

Wethouder Jan Vente: “Corona laat zien hoe belangrijk een gezonde leefstijl is voor ieders gezondheid, zowel lichamelijk als mentaal. Deelnemen aan sport en cultuur draagt hier aan bij en daarom willen we dit voor iedereen bereikbaar maken. De samenwerking met het Volwassenenfonds Sport & Cultuur maakt dit nu mogelijk.” 

Meer informatie is te lezen op de website van Volwassenenfonds Sport en Cultuur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie