Wim Mourik (links) en Marco Heuvelman met de vlag die donateurs ontvangen.
Wim Mourik (links) en Marco Heuvelman met de vlag die donateurs ontvangen. Foto: Margje Rijsdijk-Kooistra

Inzamelactie voor Lieke (1,5) uit Krimpen aan de Lek loopt ‘ongelooflijk goed’

Algemeen 780 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • Het gaat heel goed met de inzamelactie voor het zieke meisje Lieke Boom uit Krimpen aan de Lek. Dat laat Wim Mourik uit Ouderkerk aan den IJssel weten. De binnenvaartschipper is één van de initiatiefnemers van de actie voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). 

Vorige week stond in Het Kontakt Krimpenerwaard een interview met Wim Mourik en zijn collega-schipper Marco Heuvelman over de inzamelingsactie voor Lieke. Het meisje heeft twee tumoren in haar hoofd en wordt daar op dit moment voor behandeld. Om de familie te steunen is een groep schippers een inzamelactie voor KiKa gestart. De vader van Lieke, Martijn, werkt bij de bouwgrondstoffenleverancier waar de initiatiefnemers voor varen. Donateurs aan de actie krijgen een speciale vlag

Toen het artikel over de actie in Het Kontakt verscheen, stond de teller van de actie op 9180 euro, maar een week later is het bedrag bijna verdubbeld. Er is namelijk al 17.085 euro opgehaald. “Het gaat ongelooflijk goed”, zegt Wim Mourik. “We hebben nog maar vijftig vlaggen extra besteld en daarvan zijn we er ook alweer tien kwijt.” Het streefbedrag is inmiddels verhoogd van 16.000 naar 20.000 euro. Wim: “Het gaat zo goed, we gaan nog maar even door.”

Doneren

De actie van de schippers voor Lieke is te vinden op www.actievoorkika.nl/schippers-steunen-actie-voor-kika. Vlaggen kunnen aangevraagd worden bij Wim, via 0655347355.

Margje Kooistra

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie