In de Krimpense wijk Lansingh-Zuid loopt al weken een kip rond.
In de Krimpense wijk Lansingh-Zuid loopt al weken een kip rond. Foto: Saskia Oudshoorn

Het mysterie rondom de wijkkip in Lansingh-Zuid

Algemeen 1.425 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • In de Krimpense wijk Lansingh-Zuid loopt al weken een kip rond. Overdag rust ze uit op een fietsenrek, ‘s nachts slaapt ze in een boom. De ‘wijkkip’ is het gesprek van de dag in de wijk. Waar ze vandaan komt, weet echter niemand.

Saskia Oudshoorn, beheerder van de facebookpagina Lansingh-Zuid Krimpen aan den IJssel en de WhatsApp-groep van de buurt, laat weten dat het kippetje al een aantal weken door de buurt scharrelt. “Altijd langs Ouverturelaan, vaak beetje in de omgeving van Landgoed Goedenraad. Ze krijgt ook graan daar.” Van wie de kip is, weet Saskia niet. 

De buurt lijkt inmiddels gewend aan hun ‘wijkkip’. ‘Ze heeft het heel erg naar haar zin bij ons in de wijk ze loopt er heerlijk te scharrelen’, aldus Marry van Olderen op de eerder genoemde facebookpagina. Simone Simons laat weten dat het dier wanneer het gaat schemeren een boom invliegt om daar de nacht door te brengen. Twee wijkbewoners vertellen dat ze de kip ook voer geven. Thea Overhand is er één van: “Dat kipje heeft een mooier leven dan menig andere kip. Die kan gewoon lekker daar blijven. Ze krijgt gezond eten...” Maar waar het kippetje vandaan komt en of ze ergens gemist wordt, blijft een mysterie. 

Margje Kooistra

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie