• Penitentiaire inrichting Krimpen.
• Penitentiaire inrichting Krimpen. Foto: Floris Bakker

Toenemend aantal coronabesmettingen in gevangenis Krimpen

Algemeen 940 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De Penitentiaire Inrichting (PI) Krimpen aan den IJssel heeft te maken met een toenemend aantal coronabesmettingen onder zowel personeel als gedetineerden. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen heeft de directie een aantal maatregelen genomen voor de duur van tien dagen. 

De besmette gedetineerden -momenteel zestien- gaan zeven dagen in quarantaine, meldt de directie: ‘Daarna moeten zij nog één dag klachtenvrij zijn, voordat zij uit quarantaine mogen. Gedetineerden blijven in hun cel. Wel mogen zij één uur per dag luchten in kleine groepjes’. 

De directie erkent dat het in quarantaine plaatsen van de gedetineerden een ‘ingrijpende maatregel’ is. ‘Maar het is ook noodzakelijk om verdere verspreiding te voorkomen. Uit voorzorg krijgen de andere gedetineerden een aangepast dagprogramma, een programma met alleen de eigen afdeling. Bezoek is tijdens het aangepaste dagprogramma helaas niet mogelijk’.

Er verblijven 455 gedetineerden in de PI Krimpen aan den IJssel.

Volgens de directie is er onder de gedetineerden begrip voor de situatie: ‘Ze zien het belang in voor hun eigen veiligheid en gezondheid. Het personeel doet er ook alles aan om de sfeer goed te houden’.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie