Van links naar rechts: Jaco Jacobs, Aron van Nieuwkoop, Ronald Hogendoorn, Anton Brand, Adriaan van Beek, Hugo van der Wal en Arrèn van Tienhoven.
Van links naar rechts: Jaco Jacobs, Aron van Nieuwkoop, Ronald Hogendoorn, Anton Brand, Adriaan van Beek, Hugo van der Wal en Arrèn van Tienhoven. Foto: Aangeleverd

Arrèn van Tienhoven lijsttrekker SGP Krimpen aan den IJssel

Algemeen 475 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Arrèn van Tienhoven is lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 namens SGP Krimpen. Van Tienhoven: “De SGP staatbekend als christelijk, constructief en consistent. Graag zet ik mij samen met de andere kandidaten op onze lijst in voor de inwoners van Krimpen. In ons verkiezingsprogramma ‘In goede handen’ staat hoe wij dat willen doen en wat onze speerpunten zijn.”

Van Tienhoven is sinds 2018 gemeenteraadslid in Krimpen aan den IJssel, en vanaf 2019 fractievoorzitter van de SGP. In het dagelijks leven is hij commercieel directeur bij Arcadis. Nummer 2 op de lijst is Hugo van der Wal, sinds 2020 wethouder. Van der Wal is bekend door zijn inspanningen om de Wmo en de jeugdzorg betaalbaar te maken, zodat deze toegankelijk blijven voor degenen die dit nodig hebben. Hij maakt dat karwei graag af in de volgende periode. 

Daarna volgen op de lijst de huidige fractieleden Adriaan van Beek, Anton Brand en Ronald Hogendoorn. Van Beek is werkzaam als medisch immunoloog in het LUMC. Brand is manager business control bij Constructif. Hogendoorn is directeur van de Krimpense Admiraal de Ruyterschool. De nummers 6 tot en met 10 van de lijst zijn nieuw. Hoogste nieuwkomer op de lijst is Jaco Jacobs op nummer 6. Hij is teamleider bovenbouw havo op CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland. Aron van Nieuwkoop, nummer 7, werkt als arts op de spoedeisende hulp in het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland. Voormalig rechercheur Hans de Vries werkt nu bij het ministerie van Defensie en staat op nummer 8. Nummer 9 Jan Snoeij is oprichter en eigenaar van de snelgroeiende startup 4Shipping. SGP-jongere en student rechten en filosofie Justin Klerk completeert de top 10.

Van Tienhoven is blij met de nieuwe lijst. “Onze fractie is gebaat bij het behoud van ervaring. De afgelopen periode werd de fractie uitgedund door de beëdiging van Marco Oosterwijk als wethouder in Ridderkerk, het vertrek van Bert-Jan Ruissen naar het Europees Parlement en vervolgens door het wethouderschap van Hugo van der Wal. Fractielid Paul Schultink wil na de huidige periode stoppen met het raadswerk. Hij is sinds 2010 deel van de SGP-fractie, sinds 2011 als raadslid, en na het vertrek van Ruissen nestor van de Krimpense raad.” Schultink bezet plaats 11 op de lijst en beschikbaar voor het overdragen van kennis aan de nieuwefractieleden.

Margje Kooistra

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie