Een voorbeeld van een 'Hart onder de riem mand'.
Een voorbeeld van een 'Hart onder de riem mand'. Foto: Aangeleverd

Weggeefhoek verrast inwoners met ‘Hart onder de riem manden’

Algemeen 598 keer gelezen

REGIO • De vrijwilligers van de facebookpagina Weggeefhoek Krimpenerwaard de Hoek maken rond de feestdagen ‘Hart onder de riem manden’ voor inwoners van de Krimpenerwaard, die door ziekte of verlies door een moeilijke tijd gaan. Ook dit jaar wordt er weer hard gewerkt om veel mensen te kunnen verrassen.

Iemand aanmelden
Het is een initiatief voor inwoners en door inwoners. Dit omdat alle manden gemaakt worden met geschonken producten van mensen uit de Krimpenerwaard. Voor kerst en oud en nieuw gaan de vrijwilligers weer veel manden maken voor bovenstaande doelgroep. Mensen die iemand willen aanmelden voor een mand, kunnen mailen naar weggeefhoekkrimpenerwaard@kpnmail.nl.

Producten doneren

Er worden verschillende producten ingezameld, zodat de manden gevuld kunnen worden. Mensen kunnen bijvoorbeeld Postcodeloterij Vegakaarten (deze zijn nog tot maandag 6 december in te leveren) en de Plus boodschappenzegels doneren. Ook zijn de vrijwilligers op zoek naar nieuwe verzorgingsproducten en levensmiddelen met een goede houdbaarheidsdatum. 

Met de producten worden overigens niet alleen de ‘Hart onder de riem manden’ gevuld, maar ook kerstpakketten die worden geschonken via officiële hulpverleningsinstanties in de Krimpenerwaard. Mensen die producten willen doneren, kunnen mailen naar weggeefhoekkrimpenerwaard@kpnmail.nl.

De Weggeefhoek Krimpenerwaard de Hoek is een initiatief waar mensen spullen, zowel nieuw als tweedehands, kunnen weggeven aan anderen. Het platform is actief in de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel. De community telt ruim 8000 leden. 

Margje Kooistra

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie