• De sleuteloverhandiging.
• De sleuteloverhandiging. Foto: Wijntjes Fotografie

Sleuteluitreiking laatste fase plan Molenweide (Krimpen aan de Lek)

Algemeen 813 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK • Wethouder Leon de Wit heeft woensdag de sleutel aan de eerste toekomstige bewoners van plan Molenweide overhandigd. Daarmee is een start gemaakt met de oplevering van de laatste fase van deze nieuwe wijk in Krimpen aan de Lek. 

In totaal zijn er in deze fase 42 duurzame, gasloze woningen bijgebouwd. 

Doorstroming
Wethouder Leon de Wit: “Wij zijn blij dat onze gemeente, met de oplevering van deze laatste fase, weer 42 woningen rijker is. De nieuwe bewoners laten ook weer een woning achter, wat zorgt voor de broodnodige doorstroming. Molenweide is een fraaie wijk geworden, die aansluit bij het bestaande karakter van het dorp. Het is ruim opgezet met veel aandacht voor het openbaar gebied. Er was niet voor niets grote interesse voor deze woningen middenin het centrum.”

Voetbalvelden
In 2008 startte de bouw van het project op de voormalige locatie van de voetbalvelden. Molenweide telt ruim honderd woningen en is in vier fasen gerealiseerd.

In de laatste twee fasen werden er twaalf twee-onder-een-kap woningen en dertig rijwoningen gebouwd. Alle woningen zijn ontwikkeld door Janssen de Jong Projectontwikkeling en uitgevoerd door Bouwbedrijf Frans Vink en Zonen.

Molenweide kenmerkt zich door veel water en groen. De aanleg van de bestrating en beplanting van de laatste fase zijn naar verwachting in maart 2022 gereed. 

Verbinding
De Wit: “Centraal in de woonwijk ligt een waterpartij. Deze wordt straks doorgetrokken via de appartementen, die nog gebouwd gaan worden in ’t Slot. Er komt een brug in het hart van het plan. Zo ontstaat er een verbinding van de Molenweide naar het nieuwe centrum van Krimpen aan de Lek.”

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie