• De duofiets.
• De duofiets. Foto: Linda Vermeijs

Rivero schenkt duofiets aan Woongroep De Populier

Algemeen 509 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Rivero Schoonhoven heeft haar openingscadeau uit 2019, een duofiets, geschonken aan Woongroep De Populier. De deal is dat ook andere mensen in Schoonhoven (en omgeving) er gebruik van kunnen maken. 

De fiets is ideaal voor gebruikers, die door een beperking niet in staat zijn zelf te fietsen.

Te leen
Linda Vermeijs namens Rivero Schoonhoven: “Met de opening van ons restaurant in maart 2019 hadden we een mooi plaatje voor ogen: we vroegen bezoekers een bijdrage te doen voor een cadeau met een maatschappelijke functie voor Schoonhovenaren.”

Het werd, onder het motto ‘Een Rondje van de Zaak’, een duofiets: “Eentje met een extra makkelijke instap, een accu met trapondersteuning en de mogelijkheid om al dan niet actief mee te trappen. Maar het allermooiste aan de fiets is, dat je gezellig naast elkaar zit en je dus tegelijkertijd kan fietsen en kletsen. De voorziening is voor mensen die door een beperking niet meer zelfstandig de fiets kunnen pakken voor een rondje door onze mooie polder. Ons idee was de fiets gratis te leen aan te bieden bij Rivero.”

Drukte
Toen kwam corona en was het naast elkaar zitten niet meer vanzelfsprekend. Linda Vermeijs: “Tevens kwamen we erachter dat lekker fietsweer vaak samenvalt met hectische drukte op ons terras. We liepen hierop klem.”

Inmiddels had de duofiets aan Woongroep De Populier een vaste, enthousiaste gebruiker. De bewoners en begeleiders genieten van de voorziening en waren aan het sparen voor een eigen fiets. 

Appgroep
“En dus leek het ons een goed idee om de fiets aan De Populier te schenken. Op één voorwaarde, namelijk dat deze af en toe ook door andere mensen kan worden geleend. Dat heeft zijn weg gevonden. Er is inmiddels een appgroep met mensen uit Schoonhoven, die de fiets af en toe gebruiken om iemand mee uit fietsen te nemen. Door de bewoners van De Populier wordt-ie dagelijks meerdere keren gebruikt. Voor het werk, om naar de sportclub te gaan of om gewoon een rondje te fietsen.”

Reden voor Vermeijs en het Rivero-team om de sleutels met een gerust hart over te dragen: “We wensen de bewoners en begeleiders heel veel ‘rondjes van de zaak’ toe!”

Wie de fiets ook graag wil lenen, kan contact opnemen met Simone Zwijnenburg van Woongroep De Populier, 06-15454181.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

• De duofiets.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie