• Arie, zus Netty en ouders Arie en Ali Verwoerd openen samen met de burgemeester de wasboxen.
• Arie, zus Netty en ouders Arie en Ali Verwoerd openen samen met de burgemeester de wasboxen. Foto: John Wijntjes

Nieuwe wasboxen bij Esso De Boezem in Lekkerkerk

Algemeen 853 keer gelezen

LEKKERKERK • Bij Esso Tankstation de Boezem in Lekkerkerk zijn afgelopen vrijdag drie nieuwe wasboxen geopend door burgemeester Roel Cazemier.

Enorm trots is eigenaar Arie Verwoerd op de wasboxen bij zijn tankstation aan de Boezemweg. “Er is steeds meer vraag naar. Mensen kunnen de auto dan bijvoorbeeld niet zelf bij huis wassen, omdat ze in een appartement wonen. We kregen ook de vraag vanuit bedrijven of we geen wasunits konden creëren.” De boxen zijn dan ook 3,30 meter hoog, zodat zelfs lichte bedrijfswagen en campers er gewassen kunnen worden. Arie: “Dat heb je hier nergens in de buurt.”

De wasboxen zijn een aanvulling op de wasstraat , het verschil is dat de auto in de wasstraat voor de klant gewassen wordt. Bij de wasboxen doe je dat zelf, maar kun je wel uit veel verschillende opties kiezen. Bijvoorbeeld voor het gebruik van schuim om vuil los te weken en het vlekvrij naspoelen, zodat er geen strepen achterblijven. “Betalen doe je met contant geld of contactloos”, vertelt Arie. Aan speciale abonnementen wordt nog gewerkt. “Die volgen binnenkort.” Er zijn ook nog twee nieuwe stofzuigers geplaatst.

Echt familiebedrijf

De opening was erg bijzonder voor Arie. Het tankstation sloot eventjes de deuren zodat echt iedereen daarbij kon zijn. De shop van het tankstation stond naderhand vol mooie bloemen. Arie vertelt dat hij het leuk vond dat burgemeester Roel Cazemier van de gemeente Krimpenerwaard het lint kwam doorknippen. Het was echter vooral speciaal dat niet alleen zus Netty Hendriks (actief binnen het bedrijf als boekhouder), maar ook ouders Arie en Ali Verwoerd aanwezig waren.

Het is dan ook echt een familiebedrijf, aldus Arie. “De Boezem bestaat al 116 jaar. ik ben de vierde generatie”, zegt hij trots. Oorspronkelijk bestond het bedrijf uit een tankstation en een garagebedrijf, dat zat aan de Kerkweg in het dorp. Het garagebedrijf is al een tijd geleden verkocht. “We zijn met het tankstation 27 jaar geleden naar de Boezemweg verhuisd. Dat moest wel vanwege milieumaatregelen, maar het is daarnaast ook een hele verbetering.” Naast de carwashmogelijkheden, is er ook textielwas mogelijk bij het tankstation en in de shop kunnen klanten allerlei producten kopen en verse broodjes en koffie halen. Arie: “We doen ons best voor de gemeenschap en je moet ook wel meer doen dan alleen brandstof verkopen om te overleven.”

Speciale acties

De opening van de wasboxen wordt natuurlijk gevierd met de klanten. De komende tijd zijn er een aantal speciale acties, vertelt Arie. Zo was er afgelopen weekend een gratis puntzak patat voor de mensen die hun auto komen wassen of minimaal 15 liter tanken. Voor de kinderen was er een springkussen. Daar houdt het niet mee op. Aankomend weekend kan er euro, Energy Supreme en diesel getankt worden met 20 cent korting. “En op zaterdag  6 en zondag 7 november krijgen klanten een flesje water cadeau”, besluit Arie. 

Meer over Esso Tankstation de Boezem en de speciale acties staat op de website www.tankstationdeboezem.nl en www.facebook.com/essotankstation.deboezem.

Margje Kooistra

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie