Een eerdere ouder en kind wandeling.
Een eerdere ouder en kind wandeling. Foto: Synerkri

Wandelmarkt in Krimpen: ‘Iedereen heeft wel een reden om te wandelen’

Algemeen 561 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Iedereen die van wandelen houdt, kan zaterdag 6 november terecht op de eerste editie van de Krimpense wandelmarkt. Dit nieuwe evenement wordt van 10:00 tot 14:00 uur gehouden in sporthal De Boog aan de Krimpenerbosweg in Krimpen aan den IJssel. De organisatie is in handen van stichting Synerkri.

De wandelmarkt is een uitvloeisel van het lokaal sportakkoord in Krimpen aan den IJssel, een samenwerking tussen verschillende sportverenigingen met als doel mensen in beweging te krijgen. “We merken dat wandelen belangrijk is voor een heleboel mensen”, aldus Synerkri-directeur Cees Paul. “Vooral in coronatijd was wandelen de manier om in beweging te zijn en contact te hebben met mensen.” 

Jong en oud

Ook nu de lockdowns voorbij zijn en er meer mag, is wandelen volgens Cees nog steeds populair. “Iedereen heeft wel een reden om te wandelen. Dit kan zijn om te bewegen, om andere mensen te ontmoeten of om bijvoorbeeld afval te prikken of de hond uit te laten. We blijven dan ook doorgaan met het organiseren van buurtwandelingen, de beeldende kunstwandeling en historische wandelroutes.” De wandelmarkt is een mooie manier om meer te weten te komen over wandelmogelijkheden in de buurt. Zo kunnen mensen er routebeschrijvingen van wandelroutes krijgen of zich inschrijven voor een wandelgroep. 

Jong en oud kunnen terecht op de wandelmarkt, vertelt Cees. “Er staat bijvoorbeeld een hele leuke herfst-speurwandeling voor ouder en kind gepland. Deze zit al vol, maar we kijken of we er nog eentje kunnen organiseren tijdens de markt.” Ook kunnen kinderen pompoensoep komen maken, hiervoor zijn nog wel plekken beschikbaar. Voor volwassenen is er de frisse neus herfstwandeling van ongeveer vijf kilometer onder begeleiding van Wandelbloei en er is een zelfstandige looproute van dezelfde afstand uitgezet door wandelsportvereniging Op Stap. Voor de wandelaars ligt er een wandeltasje klaar met speciale bidon en lekkers voor tijdens het lopen.

Wandelinformatiepunt 

Tijdens de wandelmarkt wordt het Wandelinformatiepunt in sporthal De Boog geopend. Dit gebeurt meteen bij de start om 10:00 uur. Cees: “Het Wandelinformatiepunt is een vaste plek waar je informatie kunt krijgen over wandelingen, er staan rekken met verschillende routes. Maar het is ook een mooi startpunt voor gezamenlijke wandelingen. De sporthal ligt aan de rand van Krimpen en vlakbij de natuur, vanuit daar kun je goed de eigen omgeving verkennen.” Aanmelden voor activiteiten tijdens de markt kan via www.synerkri.nl of door te mailen: info@synerkri.nl.

Margje Kooistra

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie