Afbeelding

Leefbaar Krimpenerwaard zet in op 3-5 zetels

Algemeen 599 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Het deze week gelanceerde Leefbaar Krimpenerwaard wil niet voor spek en bonen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. “We gaan voor drie tot vijf zetels. Die ruimte is er ook”, meent voorzitter Jeffrey van der Elst.

Van der Elst is net als de medebestuursleden verbonden aan Leefbaar Krimpen aan den IJssel. Maar het is zeker geen ‘Krimpens feestje’, stelt hij: “Het is vaker zo dat één bestuur meerdere gebieden bestrijkt. Wij hebben bij Leefbaar Krimpen met onze twintig jaar ervaring de kennis, die we graag willen delen. Daarbij moeten er uiteraard inwoners van de gemeente Krimpenerwaard op de kieslijst komen te staan.” 

Volgens Van der Elst gaat dat geen probleem worden, want het bestuur van Leefbaar Krimpen werd de afgelopen maanden meerdere malen benaderd door ‘Krimpenerwaarders’ met de vraag waarom hier nog geen Leefbaar-partij is. “De eerste mensen voor de kandidatenlijst hebben zich aangemeld. Nee, ik noem geen namen, simpelweg omdat de kieslijst eerst officieel vastgesteld moet worden. Een tipje van de sluier: het zijn best bekende mensen, maar dan niet zozeer uit de politiek.”

Doen
Leefbaar staat volgens Van der Elst voor ‘doen, in plaats van praten’. Maar dat zegt toch iedere partij? “Volgers van de politiek in Krimpen aan den IJssel weten dat wij staan voor participatie, dat we op de bres springen voor onze inwoners. We hebben een ‘Fortuynistische’ inslag, luisteren goed en pakken vervolgens door.”

Woningbouw, duurzaamheid, mobiliteit en veiligheid zijn zomaar enkele speerpunten voor de nieuwe Leefbaar-partij. Van der Elst: “Er zijn in de Krimpenerwaard genoeg uitdagingen om aan te pakken. Daar gaan we onze schouders onder zetten. Twee Leefbaar-partijen in deze regio zouden elkaar enorm kunnen versterken. Ik mis nogal eens de samenwerking tussen beide gemeenteraden, terwijl we toch echt in dezelfde polder wonen en in veel gevallen met dezelfde dossiers te maken hebben. Daarbij zal Leefbaar Krimpenerwaard zijn eigen broek ophouden en geen kopie worden van Leefbaar Krimpen.”

Verschil
Van der Elst houdt zich met een voorspelling zeker niet op de vlakte: “We willen meedoen om het verschil te maken en zetten in op drie tot vijf raadszetels. We zoeken daarvoor kandidaten die willen meedenken en meedoen. In welke rol -van fractieondersteuner, burgerlid tot raadslid- mag iedereen zelf bepalen.”

Meer informatie: www.leefbaarkrimpenerwaard.nl

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie