‘Tour de Tapas Krimpenerwaard'.
‘Tour de Tapas Krimpenerwaard'. Foto: Aangeleverd

Proefrit ‘Tour de Tapas Krimpenerwaard’ op 2 en 8 oktober

Algemeen 325 keer gelezen

REGIO • Steeds meer komen de lokale producten onder de aandacht en dat is een goede zaak. Niet alleen voor de lokale economie maar ook voor de gezondheid én zeker als mensen op de fiets stappen om de producten zelf bij elkaar te gaan fietsen. En niets leukers dan om met elkaar te fietsen en lekker te gaan proeven bij verschillende boeren en andere voedselmakers in de polder. Daarom organiseert Fietsen voor m’n eten op zaterdag 2 en 9 oktober een drietal proefritten ‘Tour de Tapas Krimpenerwaard’.

De eerste aftrap is op 2 oktober met als vertrekpunt Lekkerkerk voor een tocht van zo’n 35 kilometer. Op zaterdag 9 oktober gaan deelnemers van start bij De Oude Apotheek tevens TIP in Schoonhoven voor een tocht van 25 kilometer en aan de andere kant in de polder met als vertrekpunt GOUDasfalt. Vanaf 10:00 uur komen de deelnemers al fietsend langs tuinen, boerderijen, stalletjes, mooie plekjes en fraaie doorsteekjes en ze sluiten af met een drankje en proeverijtje bij het vertrekpunt. Rond 17:00 uur is er een afsluitend drankje met polderlekkers.

Kosten: 29,50 euro voor de hele dag inclusief proeverijen, begeleiding en lunch. Zelf meenemen: Een bankpas en voldoende kleingeld voor inkopen onderweg bij boeren, stalletjes en streekproducten winkeltjes. Een stevige fiets met fietstas(sen) en/of fietsmand. Zo mogelijk fietskoeltas. Fietsen kunnen ook gehuurd worden. Regenkleding wordt aangeraden, indien er regen wordt voorspeld. Aanmelden kan via de website www.fietsenvoormijneten.nl/Krimpenerwaard of telefonisch: 06 25 524 787.

Margje Kooistra

‘Tour de Tapas Krimpenerwaard'.
‘Tour de Tapas Krimpenerwaard'.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie