• Het PUUR-team.
• Het PUUR-team.

‘PUUR Bloem & Binnen’ gecertificeerd voor duurzame bedrijfsvoering

Algemeen 333 keer gelezen

SCHOONHOVEN • De eigentijdse bloem- en interieurwinkel PUUR Bloem & Binnen, al 12,5 jaar een gevestigde naam in het stadshart van Schoonhoven, mag zich Duurzame Bloemist noemen. 

Eigenaren en bloembinders Nelleke Hoek en Judith van Vuurde vinden het belangrijk voor bestaande en toekomstige klanten bewuste keuzes te maken: “Met deze duurzaamheidscertificering tonen we aan dat we bewust met het milieu bezig zijn.”

Zilver
In juni ontving de winkel de zilveren status van de Barometer Duurzame Bloemist. “De helft van de ingekochte bloemen en planten heeft een duurzaam keurmerk en dat is ruim 20 procent meer dan vereist”, melden de ondernemers. “We zijn daarmee onderweg naar de gouden status, dat ons doel is.”

Het team van PUUR Bloem & Binnen koopt veelal het milieukeurmerk MPS-A(+) in, maar ook andere keurmerken zoals EKO/Biologisch, On the way to PlanetProof en Fairtrade/Max Havelaar zijn toegestaan.

Nelleke: “Het hele proces van certificeren heeft door de coronacrisis ongeveer een jaar geduurd. Van inkoopregistratie tot het doorvoeren van aanpassingen in de winkel, zoals het gebruik van verantwoorde schoonmaakmiddelen, maar ook energiezuinig rijden en LED-verlichting. Zaken als groene stroom, afvalscheiding en duurzaam verpakkingsmateriaal hadden wij al op orde, maar wij vonden de begeleiding via het bloemistencollectief FloraNL wel prettig. Zij hadden de knowhow en namen ons hiermee ook wat werk uit handen.”

Bezorging
Een groot voordeel van FloraNL is dat ook landelijk bezorgd kan worden. Alle aangesloten bloemisten hebben de intentie zich te certificeren voor de Barometer Duurzame Bloemist. “Een duurzaam boeket voor iedere zakelijke klant is daarmee dichterbij dan je denkt”, stellen de dames.

Meer informatie: www.puurbloemenbinnen.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie