Benedeneind Noordzijde.
Benedeneind Noordzijde. Foto: Robert van der Hek

Reconstructie Benedeneind Noordzijde kost bijna een miljoen

Algemeen 362 keer gelezen

LOPIK • B&W van de gemeente Lopik stelt de raad voor een krediet van 900.000 euro beschikbaar te stellen voor de reconstructie van de Benedeneind Noordzijde. De erfontsluiting voor de aanliggende woningen en bedrijven is er slecht aan toe.

Benedeneind Noordzijde is een ‘erftoegangsweg’ van circa 4 kilometer lang in het buitengebied tussen de provincialeweg N204 en Polsbroekerdam. De huidige inrichting van de weg is ontstaan tijdens de ruilverkaveling in de jaren tachtig. 

Schoolkinderen
“De weg wordt veel gebruikt door fietsende schoolkinderen, bewoners en recreanten,” licht wethouder Gerrit Spelt toe. “De verwachting was dat de schade van het geasfalteerde wegdek door groot onderhoud verholpen kon worden. Nader onderzoek wees echter uit dat de staat van de gehele asfaltconstructie en de fundering van hoogovenslakken dusdanig slecht is, dat een reconstructie noodzakelijk is. Vandaag dit forse bedrag.”

Het vervangen van de rijbaan biedt volgens de wethouder de mogelijkheid om de inrichting van de weg zo aan te passen, dat automobilisten snelheid moeten minderen: “Het gebeurt regelmatig dat chauffeurs met haast, die op de parallellopende Benedeneind Zuidzijde langzaam verkeer niet voor zich dulden, via de bruggen en de smalle Benedeneind Noordzijde hun weg sneller denken te kunnen vervolgen. Zij zijn een gevaar voor de fietsers en beschadigen de randen van het wegdek. Daar moeten we vanaf. ”

Het voorstel is dit krediet af te schrijven in 40 jaar, wat resulteert in een afschrijving van 22.500 euro per jaar.

Wim Kroone

• Benedeneind Noordzijde.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie