.
. Foto: stockfoto

Lopik trekt graag de knip bij ondersteuning noodzakelijke kosten

Algemeen 177 keer gelezen

LOPIK • De gemeente Lopik heeft het aanvragen van de TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) vereenvoudigd. Er hoeven nu minder bewijsstukken te worden aangeleverd. 

Inwoners van de gemeente Lopik doen tot nu toe nauwelijks een beroep op de regeling: een eenmalige tegemoetkoming voor woonkosten van maximaal 750 euro per persoon of 1350 euro per huishouden. 

“Waarschijnlijk kost het veel moeite om de aanvraag in te dienen, terwijl wij het geld beschikbaar hebben,” stelt wethouder Johan Van Everdingen. “Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Met minder inkomen is het wellicht lastig om aan de woonlasten te voldoen.”

Een aanvraagformulier is beschikbaar op de website www.wil-lekstroom.nl/tonk.

Organisaties
Ook sociaal-maatschappelijke organisaties kunnen te maken hebben met een financieel nadeel als direct gevolg van de coronamaatregelen. De uitvoering van activiteiten en de continuïteit van de organisatie kan hierdoor onder druk komen staan. Bij de gemeente Lopik kan tot 22 juni een aanvraag worden ingediend voor een eenmalige tegemoetkoming voor opgelopen financiële schade.

Lopik vindt het belangrijk dat deze organisaties hun activiteiten kunnen blijven aanbieden aan inwoners. Het gaat dan om buurthuizen, muziekverenigingen, amateurkunst, scouting en andere vrijwilligersorganisaties. 

Een aanvraagformulier is te vinden op de website www.lopik.nl/compensatie. “Voor 21 juli 2021 ontvangen aanvragers een beslissing op de aanvraag. Gewoon doen,” merkt Van Everdingen nog op. 

Wim Kroone

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie