• The Marble Waves, met rechts Amé Staal.
• The Marble Waves, met rechts Amé Staal. Foto: Gijsbrecht den Engelse

Marble Waves presenteert alsnog debuut-EP

Algemeen 922 keer gelezen

BERGAMBACHT • Corona gooide eerder dit jaar roet in het eten, maar vrijdag 27 november brengt de band Marble Waves alsnog haar eerste EP uit. “Spannend en hopen dat-ie aanslaat”, zegt de Bergambachtse basgitarist Amé Staal.

Aan de muziek zal het niet liggen. Marble Waves staat voor aanstekelijke indie/folk-muziek met pop- en Americana-invloeden. In april dit jaar bracht de band het eerste nummer ‘Through the dark’ uit, dat via Youtube reacties van over de hele wereld heeft opgeleverd. 

‘Beautiful song...and music!! Salute from Argentina’, laat een enthousiaste luisteraar noteren. Amé: “Hartstikke leuk natuurlijk. De meeste grenzen zijn vanwege corona gesloten, maar gelukkig bereikt onze muziek online wel diverse landen.”

Tivoli
De EP werd in februari opgenomen, maar juist toen de band ‘m trots wilde presenteren sloeg corona in alle hevigheid toe. “Jammer”, zegt Amé hierover, “want hierdoor liepen we ook enkele leuke, geplande optredens mis. Zoals in het Utrechtse Tivoli Vredenburg. Dat hopen we op een later tijdstip in te halen.”

Is het normaal gesproken al lastig genoeg om je als beginnende band op de kaart te zetten, dan maakt corona dat nu extra problematisch. “We hebben al onze contacten aangesproken om onze EP onder de aandacht te brengen. We krijgen gelukkig respons, maar we zijn niet de enige op dit moment natuurlijk. Veel bands zitten in hetzelfde schuitje en proberen nu ook om alsnog hun muziek uit te brengen.” 

De debuut-EP wordt vrijdag 27 november uitgebracht op Spotify, Apple Music en alle andere streaming platforms. “Het bevat zes nummers, waarvan er drie recent al als single zijn uitgebracht.” 

Afwachten
Het is afwachten wat het mini-album gaat doen. Ondertussen zitten Amé en haar medebandleden -singer/songwriter Eveline Armina (Amsterdam), gitarist Frank Geerlings (Lelystad) en drummer Rutger Louwerse (Utrecht)- niet stil. “We gaan vooral door met nieuwe nummers schrijven, waarbij we volgend jaar ons eerste album willen presenteren. Hopelijk kunnen we dan wel weer optreden.”

Sowieso staat de band op 9 maart 2021 in The Blue Room Sessions (Den Bosch). “Dat is een mooie kans voor ons. The Blue Room Sessions is een gerenommeerde zaal voor bands in ons genre. Nu buitenlandse acts door corona verhinderd zijn, hebben wij een uitnodiging gekregen.”

Festivals
Amé hoopt naast haar werk als basgitaardocente en sessiewerk met Marble Waves een mooie toekomst tegemoet te gaan. “Hopelijk staan we de komende jaren op mooie festivals. Dat is wel het doel.”

Voorproefje
Wie een voorproefje van de muziek van de Marble Waves wil: https://youtu.be/W7-p49_2blo  (Het openingsnummer ‘Through the Dark’, dat in april dit jaar als eerste single werd uitgebracht).

Amé: “Het is een feel-good folknummer met up-tempo ‘trein-beat’ en catchy refrein. Het is alleen al via Spotify inmiddels ruim 25.000 keer beluisterd. In de bijbehorende videoclip is te zien hoe de band elkaar ontmoet bij een retro camperbusje en kampvuur. Het nummer gaat over thuiskomen, of over hoe je dit gevoel na een persoonlijke ontwikkeling op een nieuwe manier kunt ervaren.”

Extra Ordinary
En: https://youtu.be/uPpFchRjNgc (Extra Ordinary, een subtiel, rustig en dromerig nummer, dat onlangs als tweede single werd uitgebracht.)

Amé: “De videoclip betreft een professioneel opgenomen complete korte film, met meerdere verwijzingen naar de eerdere videoclip van Through the Dark. De setting is nu echter nachtelijk; in een droom/nachtmerrie zien we hoe de zangeres in het eerdergenoemde camperbusje is gecrasht en door het bos dwaalt tot ze met hulp van de bassiste – of is het een engel? – de rest van de band terugvindt. Het nummer gaat over hoe het in het leven soms kan voelen, alsof het onmogelijk is om je dromen te bereiken.”


Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

• Marble Waves, met rechts Amé Staal.
• De cover van de debuut-EP.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
De Waterpoort in Krimpen aan de Lek viert kristallen jubileum Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Nicolet Dukker nieuwe directeur Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Gansproducten Het Wildhuys erkend als streekproduct Nieuws 22 uur geleden

Download onze app