• Niels Verdoold van Verdoold Makelaars.
• Niels Verdoold van Verdoold Makelaars. Foto: Wijntjes Fotografie
zakelijk

Zo werkt het bij Verdoold!

Algemeen 423 keer gelezen

REGIO • Door Covid-19 is er veel veranderd in de woningmarkt, weet Niels Verdoold, directeur van Verdoold Makelaars uit Krimpen aan den IJssel.

Toen de lockdown half maart werd ingesteld was het zelfs bij Verdoold Makelaars even rustig. “Dat duurde een paar dagen”, blikt Niels Verdoold terug. “En daarna leek het wel of er een storm losbarstte. Nu, zeven maanden later, is die nog altijd niet gaan liggen. We hebben het nog nooit zo druk gehad als juist in deze tijd. Als je rustig analyseert, kom je tot de conclusie dat die ongekende groei in koop en verkoop van woningen goed verklaarbaar is. De hypotheekrente is nog altijd uiterst laag en mensen hebben door de bijzondere omstandigheden meer tijd om zich een beeld te vormen van wat er aan huizen te koop is. Daarnaast kiest een steeds groter percentage er juist in deze onzekere tijden voor om hun huurwoning te verruilen voor een kooppand, waarvan de maandlasten veelal lager zijn dan het bedrag dat men aan huur kwijt is.”

Extra ruimte
Ook een andere - aan Covid-19 gerelateerde - factor zorgt ervoor dat de aankoop van een woning extra aantrekkelijk kan zijn, weet Niels Verdoold. “Veel mensen werken vanwege de corona-maatregelen vanuit huis. Dat kan prima te doen zijn wanneer je de ruimte hebt om ongestoord je taak te doen, maar het wordt al een stuk lastiger wanneer je aan de eettafel of in de slaapkamer achter je laptop of pc moet kruipen en/of zakelijk moet bellen. Steeds meer mensen kwamen de voorbije maanden tot de ontdekking dat hun werkomstandigheden thuis niet ideaal zijn. Dat merkten wij aan de grote vraag naar woningen mét een extra ruimte én een tuin. Aan dat soort, in de volksmond ook wel ‘doorstroomwoningen’ genoemde huizen mét rustgevende tuin, is een groot tekort, zo werd meteen ook duidelijk. En dat zal zo blijven, omdat ‘thuiswerken’ de toekomst is.”

Ook vrijwel alle andere woningtypes zijn gewild. Een situatie waarin Verdoold voorlopig nog geen stagnatie ziet optreden. “De actuele tendens is dat in ons werkgebied de Krimpenerwaard 60 à 70 procent van de koopwoningen verkocht wordt voor een bedrag dat de vraagprijs overstijgt. Landelijk ligt dat percentage rond de 50 procent. Het geeft alleen maar aan hoe populair ‘ons’ groene, landelijke gebied is.”

Maatwerkadvies
Juist in deze extreme marktsituatie is een betrouwbare aan- en verkoopmakelaar van groot belang. “Omdat een degelijk en juridisch goed onderbouwd maatwerkadvies juist nú nodig is”, weet Niels Verdoold. “Immers, je persoonlijke omstandigheden kunnen veranderen in deze onzekere tijden. Door goed doordacht, eerlijk en verantwoord te adviseren, ontzorgen we onze klanten letterlijk en figuurlijk tot in lengte van jaren. Zo werkt het bij Verdoold Makelaars. Ook in deze hectische tijd.”

Verdoold Makelaars
Cascade 75 • Krimpen aan den IJssel
T: 0180-591515
E: info@verdoold.nl
I: www.verdoold.nl

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie