• Weg met een fietsstrook.
• Weg met een fietsstrook. Foto: Clara Bastian

Krimpens Belang: ‘Wegen in Krimpen moeten veiliger’

Algemeen 517 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Krimpens Belang wil dat er iets gebeurt aan de onveilige wegen in Krimpen aan den IJssel. De lokale partij doelt hierbij met name op wegen waar 50 km per uur gereden mag worden en waar zowel auto’s als fietsers gebruik van maken. 

In de ogen van Saskia Bijl van Krimpens Belang zijn deze wegen veel te onveilig. “Deze wegen geven een extra risico op zwaarder letsel wanneer er een ongeluk gebeurt.” Dat er vrijwel geen ongelukken hebben plaatsgevonden vindt ze geen steekhoudend argument. “Als gemeente ben je verantwoordelijk om een veilige situatie te creëren en juist ongelukken te voorkomen”

Gescheiden
Bijl wijst erop dat er landelijk veel onderzoek is gedaan naar de veiligheid op de Nederlandse wegen. Eén van de belangrijke conclusies is dat langzaam verkeer en gemotoriseerd verkeer op een 50 km weg altijd fysiek van elkaar gescheiden moeten zijn.

Krimpen aan den IJssel kent veel wegen die niet voldoen aan de landelijke aanbevelingen. Er is bij het opstellen van de verkeer- en vervoersvisie hier ook geen rekening mee gehouden. Bijl vindt dat niet vreemd. “Die aanbevelingen bestonden toen nog niet en het is ook niet direct makkelijk aan te passen.”

Verkeerswethouder Anthon Timm deed onlangs de toezegging om onderzoek te doen naar de zogenaamde ‘grijze wegen’ en met een voorstel te komen om die veiliger te maken. 


Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie