• Peter den Ouden en Thomas Bläcker vormen sinds 1 september samen de directie van De Onderlingen.
• Peter den Ouden en Thomas Bläcker vormen sinds 1 september samen de directie van De Onderlingen. Foto: Jan Timmer
zakelijk

De kracht van De Onderlingen

Algemeen 458 keer gelezen

REGIO • De Onderlingen mag je gerust een unieke organisatie noemen. In een wereld waarin verzekeraars, hypotheekverstrekkers en banken zich steeds verder terug trekken uit de regio, staat zij stevig met twee voeten in de ‘Waardse klei’. 

“Wij geloven in persoonlijk contact met onze leden/klanten”, verwoordt Peter den Ouden - die sinds 1 september samen met Thomas Bläcker de directie vormt van De Onderlingen - de coöperatieve insteek die gericht is op het sámen dragen van risico’s. “En die passen we vanuit onze vestigingen in Lekkerkerk, Schoonhoven en Benschop dagelijks toe. Ons aloude model werkt anno 2020 nog prima. Sterker nog: ze wint aan kracht. Meerdere keren per jaar ontmoeten we onze leden/klanten op onze ledenbijeenkomsten én de jaarvergadering. Dat zijn waardevolle bijeenkomsten.”

Voordat Den Ouden directeur werd van De Onderlingen werkte hij bij grote(re)verzekeraars. “Daar had ik te maken met aandeelhouders”, vertelt hij. “Bij De Onderlingen werken we met leden. Als de schadelast beperkt is vloeit de winst naar onze leden in de vorm van een premierestitutie. Zo hebben we onze leden over 2019 5% premie kunnen teruggeven over de brandverzekeringen. Ik vind dat een mooi principe dat helemaal past bij ons verzekeringsmodel.”

Betrokken
Thomas Bläcker verdiende zijn sporen in de financiële dienstverlening. “Ik ben ooit gestart als financieel adviseur particulier en zakelijk. De laatste jaren was ik vooral actief in de ‘trainings- en klantcontactwereld’. In die hoedanigheid leerde ik ook De Onderlingen kennen. En nu werk ik er. Met veel plezier, want deze organisatie staat dicht bij de mensen, is betrokken, toegankelijk en werkt langs korte lijnen.”

“Als je bij De Onderlingen verzekerd bent en schade lijdt, dan zie je het verschil tussen ons en veel andere verzekeraars”, zegt Peter den Ouden. “Wij staan na een melding van een brand meteen voor je klaar en zijn soms al eerder dan de brandweer ter plekke! Daarna doen we alles wat nodig is om je snel te ontzorgen. Dat directe en persoonlijke zie je terug in onze totale dienstverlening. We nemen voor iedereen de tijd om maatwerk te leveren. Via de telefoon, de mail en vooral ook…. face to face op één van onze vestigingen. Dat laatste is zo langzamerhand bijzonder geworden omdat steeds meer verzekeraars en banken zich buiten de regio terugtrekken en soms pas via verschillende ‘schijven’ te bereiken zijn als je ze nodig hebt. Wij geloven in direct en persoonlijk contact. En het mooie is: onze 6.300 leden denken daar exact hetzelfde over. In veel gevallen omvat het lidmaatschap van De Onderlingen verschillende generaties. Dat is vertrouwen om te koesteren én voortdurend waar te maken. Thomas, ik en onze teams zetten ons daar elke dag vol voor in.”

De Onderlingen
Raadhuisplein 2 • Lekkerkerk
Doelenplein 11 • Schoonhoven
Dorp 201-B • Benschop
T: 0348-451339
E: info@onderlingen.nl
I: www.onderlingen.nl

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie