• Dave Spies heeft 'HardWork' een facelift gegeven.
• Dave Spies heeft 'HardWork' een facelift gegeven. Foto: Stephan Tellier

Dave Spies tovert ‘HardWork’ om tot Five Star Gym

Algemeen 3.931 keer gelezen

SCHOONHOVEN • De ambitieuze Dave Spies (32) is de nieuwe eigenaar van HardWork, welke sportschool is omgedoopt tot Five Star Gym.

“Het industriële, ruwe karakter van de sportschool is gebleven, al heb ik er mijn eigen draai aan gegeven”, zegt de gedreven ondernemer.

Imago
Wat heet. Zonder al teveel afbreuk te doen aan het imago van HardWork zijn er de nodige aanpassingen gedaan. “Allereerst heb ik de twee naastgelegen hallen meer bij elkaar betrokken, door een gedeelte van de tussenmuur te verwijderen. De indeling is veranderd, er staat nieuwe fitnessapparatuur en er zijn vele liters verf op de muur gegaan.”

Hij is er maar wat druk mee geweest de afgelopen maanden. “Ik heb hier regelmatig geslapen”, bekent hij. “Er was zoveel te doen, dat ik van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat in de weer was.”

De reacties van de leden zijn over het algemeen lovend. “Ze zijn tevreden met de facelift, maar vooral blij dat de aanpassingen niet ten koste zijn gegaan van de sfeer van deze bijzondere sportschool.”

Interesse
Maar hoe komt iemand uit de buurt van Nijmegen in de Zilverstad terecht? “Vrienden van me wonen in Schoonhoven. Zij stuurden het Facebookbericht van Tobias Versteeg naar me door, waarin de voormalige eigenaar het stoppen van HardWork bekendmaakte. Mijn interesse was gewekt; ik heb een afspraak met Tobias gemaakt en de zaak was snel beklonken.”

Na enkele jaren werkzaam geweest te zijn in de hotelsector zocht Dave Spies een uitdaging waar hij meer zijn ei in kwijt kon. Dat werd de sportschoolbranche. “Fitness heeft mij geholpen om zelfvertrouwen te krijgen. Ik werd als jong ventje vaak gepest, waarbij het lastig was om met mijn 57 kilo voor mezelf op te komen. Sporten maakte me fysiek en mentaal sterker.”

Voedingsadvies
Begonnen als (zelfstandig) personal trainer bij Basic Fit is Five Star Coaching, onder welke noemer Dave samen met zijn partner Alyssa actief is, uitgegroeid tot een bedrijf met tien trainers/begeleiders in dienst. Daarmee bedienen ze vier Basic Fit-locaties en nu dus hun eigen sportschool in Schoonhoven, Five Star Gym. Deze laatste locatie staat open voor iedereen, met welk doel dan ook.

“Van een basis-lidmaatschap tot groepslessen en eventueel volledige begeleiding, inclusief voedingsadvies. De grote ruimte die we hier tot onze beschikking hebben maakt coronaproof sporten mogelijk. Er zijn ook verschillende hygiënepunten”

Passie
Het geheim achter het succes is volgens Dave Spies ‘passie voor fitness en voeding, maar vooral mindset en levensstijl’. Hij raakt er niet over uitgepraat. Tevreden vaststellend: “In twee jaar tijd hebben we meer dan 400 mensen kunnen helpen aan een gezonde levensstijl, een fijn lichaam en meer zelfvertrouwen. Wat mij betreft is dat pas het begin. Plannen en ambities heb ik genoeg.”

De theorie achter Five Star Gym is gebaseerd op cursussen en de nodige zelfstudie. “Ik ben altijd bezig om onze inzichten verder te verbeteren.”

App
Bijzonder is de -uitgebreide- app die Dave zelf ontwikkeld heeft en waarmee de sporters hun verrichtingen op alle vlakken kunnen bijhouden, inclusief videofeedback. “Iedereen heeft een eigen doel. De één sport puur voor de fun, voor de ander is het een manier om bijvoorbeeld het nodige overgewicht kwijt te raken en daardoor weer onbelemmerd met zijn of haar kinderen te kunnen spelen. Dan wordt het veel meer dan sporten alleen.”

Deze woensdagmiddag legt hij de laatste hand aan de sportbar, die in de nieuwe situatie beneden is te vinden. “Dit moet het centrale gedeelte worden, waar ik in de toekomst wellicht zelfs verantwoorde maaltijden wil aanbieden.”

Open dag
Dave raadt belangstellenden aan vooral een kijkje te komen nemen in de voormalige staalfabriek aan de Bergambachterstraat 13, en zich nader te laten informeren. “Bijvoorbeeld op de open dag, op zondag 6 september van 9.00 tot 17.00 uur . Wie hier voor het eerst komt sporten mag de eerste week gratis trainen.”

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie