Afbeelding
Foto: Stockfoto

Ernstige verkeershinder rondom Algerabrug vanwege werkzaamheden

Algemeen 5.143 keer gelezen

REGIO • De werkzaamheden langs het gedeelte van de C.G. Roosweg tussen de Grote Kruising en de Algerabrug gaan dinsdag 1 september van start. In deze fase realiseert de aannemer een onderheide busbaan en bushalte tussen de C.G. Roosweg en de nieuwe wisselstrook. De werkzaamheden duren tot eind maart 2021 en zullen ernstige verkeershinder opleveren bij het knooppunt dat toch al botteneck is.

Het betreft fase 5 van de werkzaamheden van het project de Grote Kruising. 

Om een veilige werkruimte te creëren voor de aannemers is het noodzakelijk dat één rijstrook richting de Algerabrug dicht gaat voor al het verkeer. Omdat het hierdoor niet meer mogelijk is om voor de Algerabrug van twee rijstroken te ritsen tot één rijstrook moet op de wegen richting de Grote Kruising ook één rijstrook dicht. 

Verkeer vanuit de Krimpenerwaard, vanaf de Nieuwe Tiendweg en vanaf de Industrieweg, kan maar op één rijstrook voorsorteren richting de Algerabrug. Voor het verkeer komend vanaf de Algerabrug naar Krimpen, de Krimpenerwaard en de Stormpolder vinden er geen wijzigingen plaats. De wisselstrook blijft zowel in de ochtend- als avondspits open voor het verkeer. 

Doelgroepenstrook 
De doelgroepenstrook langs de N210 is tijdens de werkzaamheden alleen beschikbaar voor lijnbussen.

Files en vertraging 
De afsluiting van de rijstroken heeft grote gevolgen voor de doorstroming op de Nieuwe Tiendweg, de N210 en de Industrieweg. Zolang de aannemer werkt aan de busbaan en bushalte geldt deze nieuwe verkeerssituatie. Tijdens deze periode moeten reizigers rekening houden met ernstige verkeershinder.

E-bike
De gemeente Krimpen aan den IJssel werkt samen met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, provincie Zuid-Holland, gemeenten Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Krimpenerwaard en Rijkswaterstaat aan maatregelen die de verkeershinder zo veel mogelijk moeten beperken.

Zo is er een actie om een e-bike te proberen. Op dit moment kan dit onder andere via een fietshandelaar in Capelle aan den IJssel. Vanaf medio september kan dit mogelijk ook via een fietshandelaar in Krimpen aan den IJssel. Geïnteresseerden kunnen hiervan op de hoogte worden gehouden door een e-mail te sturen naar info@ways2go.nl, onder vermelding van ‘Probeer een e-bike actie Krimpen aan den IJssel’. Meer over de Ways2Go-campagne staat op www.ways2go.nl/nl/werk-aan-de-weg/de-grote-kruising. 

Mijd de spits 
Reizigers wordt aangeraden zoveel mogelijk de spits te vermijden of alternatieven te zoeken. Bijvoorbeeld door de fiets of het openbaar vervoer te gebruiken.

Zie ook: www.degrotekruising.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie