• Patrick Heijnis met de goedgevulde tasjes.
• Patrick Heijnis met de goedgevulde tasjes. Foto: Jan Timmer

Krimpense Ontmoetingskerk deelt vakantietasjes uit

Algemeen 329 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Voor veel mensen is op vakantie gaan bijna een vanzelfsprekendheid. Er zijn echter ook mensen die zich zo'n tripje niet kunnen permitteren, simpelweg omdat de middelen ontbreken.

Voor de kinderen uit die gezinnen heeft de Ontmoetingskerk een tasjesactie ontwikkeld, vol leuke presentjes om de zomer zonnig door te komen. Patrick Heijnis is één van de vier diakenen van de PKN-gemeente in Krimpen aan de Lek. Hij voelt zich erg thuis in de Ontmoetingskerk. "We vormen een niet al te grote gemeenschap van zo'n 300 mensen en hebben in Luci Schermers een inspirerende en verbindende dominee", zegt hij. "Met elkaar belijden we niet alleen ons geloof, maar proberen we ook mensen bij te staan." 

Dat laatste gebeurt door het brengen van kerstpakketten of te helpen bij en verhuizing van iemand die echt hulp nodig heeft. De 'tasjesactie' valt ook volgens Heijnis mooi binnen dat kader. "We hebben de gemeenteleden gevraagd om een bijdrage te doen zodat we de tasjes met aantrekkelijke spullen kunnen vullen. Daar is goed gehoor aan gegeven. Daarnaast hebben een aantal winkeliers uit Krimpen aan de Lek een bijdrage geleverd." 

Voedselbank
De distributie van de tassen vindt plaats via de Voedselbank Krimpenerwaard. "In Nederlek zijn de tasjes inmiddels uitgedeeld aan 25 kinderen van 4 tot 12 jaar", weet Heijnis. "Daarnaast gaan er tasjes naar kinderen in Gouderak, Ouderkerk en Haastrecht. Het zou mooi zijn als we de actie in de toekomst 'Krimpenerwaard-breed' kunnen trekken, maar voorlopig is dit al een fijn begin. We hopen op veel glunderende koppies, want dáár doen we het voor!"

Jan Timmer

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard, Het Kontakt-IJssel en Lekstreek en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app