• Robert van Herk bij zijn creatie.
• Robert van Herk bij zijn creatie.

Ode aan de zorg en boodschap aan jongeren op muur ‘Local’

Algemeen 1.057 keer gelezen

BERGAMBACHT • Robert van Herk heeft met een fraaie muurschildering een ode gebracht aan de zorg. Tevens doet hij een oproep aan leeftijdsgenoten: 'stay safe!'

Robert van Herk: "Het maken van muurschilderingen met graffiti is wat ik vaak doe. Wat begon als een hobby is steeds groter geworden. Tegenwoordig word ik gevraagd voor evenementen, verzorg ik workshops en maak ik muurschilderingen bij mensen thuis."

Oma
Het idee voor de muurschildering in zijn woonplaats Bergambacht kwam van zijn oma, vertelt hij: "Zij zei tegen me dat ik wel een muurschildering kon maken om onze medemens een hart onder de riem te steken. Het coronavirus heeft een behoorlijke impact op het leven. Er wordt voornamelijk een beroep op het verplegend personeel gedaan. Zij moeten in deze tijd harder werken dan wie dan ook. Dat bracht mij op het idee om deze muurschildering te maken voor de helden van de zorg."

Hij nam contact op met de gemeente Krimpenerwaard en besprak wat de mogelijkheden waren: "Dat ging gesmeerd. Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek stelde zelfs een budget beschikbaar voor dit project."

Understatement
Nu nog een muur zien te vinden waar het kunstwerk op gemaakt zou worden. "Daarbij dacht ik al snel aan jeugdsociëteit Local. Ik had al eerder een schildering voor hen gemaakt en wie weet zagen ze wel iets in dit idee. Dat bleek een understatement. Ze wilden met alle plezier hun gebouw beschikbaar stellen. Fantastisch natuurlijk, want dit is echt een perfecte locatie: dicht langs de provinciale weg. Het draagvlak van Local onder jongeren is ook groot, wat betekent dat veel jongeren de boodschap mee krijgen."

Op die manier sloeg de graffiti-artist dus twee vliegen in één klap: een ode aan de mensen in de zorg en een boodschap naar de jongeren. Robert: "Je kunt door je aan de maatregelen te houden, zoals het in acht nemen van 1,5 meter afstand, bijdragen aan een verlichting van de werkdruk in de zorg. Dat wil ik de jongeren graag op het hart drukken. Help de zorg, stay safe!"

Laag pitje
Local staat door het coronavirus vooralsnog op een laag pitje. De soos hoopt na deze crisis op een nieuwe aanwas, zodat er weer volop activiteiten voor jongeren kunnen worden gerealiseerd.

Robert tenslotte: "Ik wil graag ook Den Hoed aannemers BV bedanken voor hun medewerking. Zij schonken materiaal, zodat de ramen netjes weggewerkt konden worden en er ruimte kwam voor het kunstwerk."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app