• Wilco Boender van VDBH West.
• Wilco Boender van VDBH West. Foto: wijntjesfotografie.nl
zakelijk

VDBH:Thuis in de Krimpenerwaard

Algemeen 471 keer gelezen

STOLWIJK • De kans is groot dat je de geel-groene bedrijfswagens van VDBH West tegenkomt in de Krimpenerwaard. Het jonge bedrijf waar Wilco Boender leiding aan geeft is namelijk volop actief in onze regio.

"We houden ons bezig met beheer, aanleg en onderhoud van de buitenruimte", vertelt Boender. "Onze klanten zijn gemeenten, woningbouwverenigingen, scholen, bedrijven en zelfs de NS. Binnen de gemeente Krimpenerwaard zijn we de enige groenvoorziener van formaat. We zijn daar uiteraard trots op. Net zoals we trots zijn op ons team, dat sinds de start van VDBH West flink gegroeid is. We hebben naast mijn collega Dennis en mijzelf inmiddels negen mensen in vaste dienst, met daaromheen een 'schil' van zo'n 25 zzp-ers die allemaal uit de regio afkomstig zijn. Ook zij weten van wanten en werken precies volgens onze hoge kwaliteitsnormen."

Beleef 't Buiten
Voor de gemeente Krimpenerwaard beheert VDBH West alle openbare gazonnen. "Daarbij moet je denken aan bijvoorbeeld de grasveldjes zoals je die in woonwijken vindt", legt Wilco Boender uit. "Iedereen in de Waard kent ze wel uit de eigen omgeving. Ze hebben vaak een belangrijke functie als 'groene plek' of speellocatie in een buurt. Dat laatste bracht ons op het idee om vanuit onze slogan 'Beleef 't Buiten' participatieprojecten op te zetten, waarbij wij samen met buurtbewoners en gemeenten kijken naar hoe je openbare ruimten op een meer aansprekende, duurzame en biodiverse manier kan inrichten. Daarbij nemen wij de faciliterende rol op ons. Mensen zien liever groen dan beton, is de trend. Wij kunnen daarbij helpen. Zoals onlangs in Gouda, waar we op het Kleijburgplein een dergelijk project hebben begeleid. Het resultaat: prachtig. Het plezier van de wijkbewoners: groot. Dat biedt ons de inspiratie om dit vaker te doen."

De positieve ontwikkelingen binnen VDBH West hebben ervoor gezorgd dat de behuizing in 't Beijersche te krap werd. "Daarom zijn we verhuisd naar een nieuwbouwlocatie aan de Nijverheidweg 5 in Stolwijk", vertelt Boender. "Daar hebben we 400 vierkante meter bedrijfsruimte tot onze beschikking als ook een ruim bemeten kantoor. Ideaal! Zo kunnen we ons werk nog beter doen"

Nieuwe medewerkers zijn altijd welkom. "Iedereen met affiniteit met ons mooie vak wordt uitgenodigd om te komen praten of te solliciteren. We hebben volop ruimte voor jong talent (eventueel in combinatie met BBL), ervaren krachten of mensen die gaan voor een nieuwe uitdaging. Je krijgt er veel plezier binnen een hardwerkend team voor terug!"

VDBH West
Nijverheidweg 5 • Stolwijk
T: 085-9021990
E: info@vdbhwest.nl
I: www.vdbhwest.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie