• Niek Korneef voor zijn zaak in Lekkerkerk.
• Niek Korneef voor zijn zaak in Lekkerkerk. Foto: Robert van der Hek
zakelijk

Van der Velden Wielersport:'Iedereen op de juiste fiets zetten'

Algemeen 517 keer gelezen

LEKKERKERK • De nieuwste racefietsen, mountainbikes en bijbehorende accessoires in een fraai sfeervol, monumentaal onderkomen. Dat is Van der Velden Wielersport.

Niek Koorneef is sinds begin vorig jaar de eigenaar van de compacte wielerspeciaalzaak aan de Voorstraat in Lekkerkerk. "Het is mijn uitdaging om iedereen op de juiste fiets te zetten", zegt de specialist. "Voor iedere doelgroep heb ik een passende racefiets dan wel mountainbike: voor de beginneling prima instappers en voor de wedstrijdrenner haast professioneel materiaal. Daarnaast kunnen klanten hier terecht voor onderhoud en benodigdheden als wielerkleding, -helmen en –schoenen."

Koorneef, zelf ook een fanatiek wielrenner/mountainbiker, weet waarover hij praat. Ondanks zijn jonge leeftijd -24 jaar- is hij al jaren werkzaam in het vak. "Voordat ik de winkel overnam van Peter van der Velden, die helaas vanwege gezondheidsredenen moest stoppen, was ik van zaterdaghulp fulltime in de zaak komen werken. Dit is dus zowel mijn hobby als mijn vak."

Stevens is het hoofdmerk van Van der Velden Wielersport, waarbij de nieuwste collectie voor komend jaar al is ingekocht. "Prima fietsen, die er gelikt uitzien. Dat belooft wat voor het nieuwe seizoen", zegt Niek Koorneef lachend. Datzelfde kan hij zeggen over andere verkrijgbare merken, zoals Olympia, Zannata, Kuota en het exclusieve De Rosa. En wie een 'retrofiets' wil kopen –al jaren een heuse trend- is bij Niek Koorneef eveneens aan het juiste adres. "Ik vind het leuk om oude fietsen op te kopen en weer rijklaar te maken. Er zijn veel liefhebbers, die juist die fietsen waarderen."

Klanten moeten vooral eens rustig een kijkje om zich heen nemen. Aan de wand en verspreid door de winkel hangen en staan diverse attributen die het hart van de wielerliefhebber sneller doen kloppen.

Van der Velden Wielersport
Voorstraat 98 • Lekkerkerk
T: 0180-662844/ 06-14054603
E: info@vanderveldenwielersport.nl
I: www.vanderveldenwielersport.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie