• Onthulling van de gedenksteen vorig jaar september op het Raadhuisplein.
• Onthulling van de gedenksteen vorig jaar september op het Raadhuisplein. Foto: wijntjesfotografie.nl

Leefbaar Krimpen wil evaluatie stedenband

Algemeen 801 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Leefbaar Krimpen twijfelt of Krimpen aan den IJssel de stedenband met de Hongaarse stad Kiskorös moet voortzetten. De lokale partij denkt dat het geld dat ermee is gemoeid beter aan iets anders kan worden besteed.

Raadslid Ricardo Barkey meent dat het contact met de Hongaarse zusterstad iets moois is uit het verleden. "Een stedenband is niet echt iets van deze tijd. Bovendien moet je je afvragen of je als gemeente nog wel contacten wil onderhouden met een stad in een land waar de rechtspraak en democratie de laatste jaren flink onder druk staan."

Verloren
Barkey heeft schriftelijke vragen ingediend bij het college. Hij wil inzicht in de kosten en horen wat de stedenband met Kiskorös de gemeente Krimpen aan den IJssel oplevert. "Gaat er iets verloren als zo'n stedenband stopt? Dat wil onze fractie weten voordat we ons standpunt bepalen."

Krimpen aan den IJssel onderhoudt al meer dan 25 jaar een stedenband met Kiskorös. Het jubileum werd vorig jaar nog uitgebreid gevierd met de onthulling van een gedenksteen op het Raadhuisplein.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden