• De entree van Dorpshuis De Schouw.
• De entree van Dorpshuis De Schouw. Foto: Robert van der Hek

Groen licht voor aanpassingen Dorpshuis De Schouw

Algemeen 270 keer gelezen

LOPIK • Met enkele 'functionele aanpassingen' moet dorpshuis De Schouw in de toekomst beter kunnen inspelen op de wensen van gebruikers.

De gemeenteraad gaf dinsdagavond groen licht voor een investering van 93.000 euro.

Keuken
Voornaamste wijziging is verplaatsing van de keuken, zodat de medewerkers niet meer lang onderweg zijn met de bestellingen en ondertussen het zicht op de bar verliezen. Ook de uitstraling van de foyer wordt verbeterd en de grote zaal krijgt een opknapbeurt.

De gemeenteraad stemde in grote meerderheid in met het voorstel. Alleen de ChristenUnie was tegen. Niet zozeer omdat deze partij de aanpassingen niet gewenst vindt, maar Bert de Leede noemde het moment slecht getimed.

"Binnenkort hebben we als gemeente een evaluatie met het bestuur. Wie weet trekt of het bestuur of de gemeente daaruit zijn conclusies en komt er een nieuw bestuur met wellicht andere wensen om de bedrijfsvoering te verbeteren."

Praktisch
De overige fracties vonden dit los staan van de evaluatie, omdat de aanpassingen gezien de onlogische plek van de keuken praktisch van aard zijn.

"We moeten niet afwachten en blijven aanmodderen, maar dit gelijk aanpakken. Dat staat los van wie het dorpshuis exploiteert", oordeelde Rik Dekker (PvdA), die blij was dat het voorliggende plan in overleg met de gebruikers tot stand was gekomen.

Jan Willem Schep (SGP) voegde er aan toe dat met dit voorstel niet het bestuur wordt 'verbouwd', maar het dorpshuis. "Dit is een goede investering. Welk bestuur er ook zit: iedereen heeft hier voordeel van."

De gemeenteraad complimenteerde het huidige bestuur en de nieuwe beheerder met de al in gang gezette verbeteringen, zoals een verruiming van de openingstijden.

"Het is goed om deze nieuwe flow kracht bij te zetten met een noodzakelijke aanpassing", aldus Hugo Westerlaken (CDA).

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie