Afbeelding
Foto: Marian Vejcik

College Krimpenerwaard presenteert collegeprogramma

Algemeen 312 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Het verbeteren van de (digitale) dienstverlening, een betere bereikbaarheid en meer ondersteuning voor inwoners die dat nodig hebben. Dat zijn enkele van de doelen uit het collegeprogramma Krimpenerwaard: 'duurzamer en vitaler 2018-2022'.

Het programma en bijbehorende begroting worden aankomende donderdag aangeboden aan de gemeenteraad. Het college heeft de 23 speerpunten uit het (door VGBK, VVD, CU en D66 afgesloten) coalitieakkoord omgezet in concrete doelen waarmee zij de komende tijd aan de slag gaan. De begroting laat zien welke inspanningen dit vraagt en wat de financiële effecten hiervan in 2019 zijn. Het is de eerste begroting die het college aanbiedt na de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen maart.

Content
Wethouder Ria Boere van financiën is blij dat het college erin is geslaagd een meerjarig sluitende begroting te presenteren. "Alle opgaves uit het collegeprogramma kunnen worden uitgevoerd zonder dat er ingrijpende maatregelen noodzakelijk zijn. De woonlastendruk voor inwoners stijgt slechts beperkt ten opzichte van 2018. Daar zijn we als college heel content mee.''

In 2019 sluit de begroting met een plus van 123.000 euro. Dit loopt op naar 1,4 miljoen euro in 2022. Voor de uitvoering van het collegeprogramma vanaf 2020 zijn ook middelen nodig. Aan de raad wordt dan ook voorgesteld om het overschot toe te voegen aan de algemene reserve van de gemeente, zodat het geld de komende jaren kan worden ingezet.

Na de presentatie op donderdag is er een informatieve begrotingsmarkt waar raadsleden en inwoners vragen kunnen stellen over de ambities van het college en de begroting. De markt is van 20.00 tot 22.00 uur op de gemeentekantoor in Lekkerkerk. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie