• Verbodsbord voor motoren op de Lekdijk in Lopik.
• Verbodsbord voor motoren op de Lekdijk in Lopik.

Actiegroep Geluidsoverlast Motoren vindt bijval vanuit politiek

Algemeen 855 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De Actiegroep Geluidsoverlast Motorfietsen in de Krimpenerwaard zegt bijval te krijgen vanuit de politiek. "Politieke partijen nemen hierover duidelijke standpunten in", meldt woordvoerder Tony Hardenberg.

Vervolgens: "We hebben de politieke partijen gevraagd wat hun standpunt is over de forse en vaak terugkerende geluidoverlast door motoren in onze gemeente en hoe ze denken over het handhaven daarvan, in het bijzonder in stiltegebieden. Alle partijen geven aan dat zij overschrijding van de wettelijke normen niet acceptabel vinden en dat handhaving noodzakelijk is."

Hardenberg noemt enkele voorbeelden: "Willem Schoof van Gemeente Belang Krimpenerwaard verwoordt dat het gebruik van motoren op de dijken waar nodig aan banden moet worden gelegd door middel van een snelheidsbeperking en/of een verbod. Het CDA meldt dat overlast, in welke vorm dan ook, ongewenst is. Als vastgestelde normen worden overtreden dient volgens de christen-democraten tot handhaving te worden overgegaan. De Christen Unie is van mening dat 'overheid en politie ervoor dienen te zorgen dat regels gemaakt èn gehandhaafd worden'. Ook de SGP gaat daarin mee."

De volledige standpunten van de politieke partijen zijn te vinden op de website van de actiegroep.

Hardenberg meldt verder veel steunbetuigingen te gekregen uit Haastrecht, Vlist, Stolwijk, Schoonhoven, Bergambacht, Bergstoep, Hekendorp en Oudekerk aan den IJssel. "Het is duidelijk dat deze problematiek breed gedeeld wordt. Daarnaast gaan we binnenkort weer in gesprek met B&W Krimpenerwaard om te vragen welke maatregelen haalbaar zijn om de overlast te beperken."

Actiegroep
Enkele inwoners van Haastrecht richtten onlangs een actiegroep op om de geluidoverlast van motorrijders in de Krimpenerwaard aan de kaak te stellen. Via een website (http://www.geluidoverlast-krimpenerwaard.com) willen ze de overlast in kaart brengen en oplossingen aandragen.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie