• Kinderen eten een broodje tussen de koeien. Ook Willem Schoof van de VGBK was aanwezig.
• Kinderen eten een broodje tussen de koeien. Ook Willem Schoof van de VGBK was aanwezig. Foto: wijntjesfotografie.nl

Ouderkerkse kinderen ontbijten tussen de koeien

Algemeen 767 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • De leerlingen van groep 3 van obs De Schakel uit Ouderkerk aan den IJssel begonnen de vrijdag met een bijzonder ontbijtje. Tussen de koeien, met enkele raadsleden van de gemeente Krimpenerwaard. 

Het ontbijtje, met producten van boeren- en tuindersbedrijven uit de buurt, vond plaats in de stal van de boerderij van de familie A. Vonk Noordegraaf. Aansluitend kregen de leerlingen een rondleiding over het boerenbedrijf. Zo kregen ze de melkrobot te zien en mochten ze kijken bij de kalfjes. Met hun jaarlijkse deelname aan het Nationaal Schoolontbijt willen obs De Schakel, de gemeenteraad en Stichting Het Platteland schoolkinderen laten weten waar het dagelijks eten vandaan komt en dat dit dicht bij huis is.

Proeverijenroute
Tevens was het ontbijt op de boerderij de aftrap voor de verlichte proeverijenroute die in februari volgend jaar wordt gehouden. Thema van deze route door de Krimpenerwaard is 'meer weten over je eten'. Tijdens dit evenement worden gevels van boerenbedrijven en woonboerderijen 's avonds aangelicht, zijn diverse locaties te bezoeken en zijn er op verschillende adressen 'proeverijen op de boerderijen' met producten uit de streek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie