Afbeelding
Foto: MediaTV
update

Bewoners kunnen niet terug na lekkage in seniorencomplex Ouderkerk

112 2.613 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Bewoners van achttien woningen in seniorenwooncomplex Geerestein aan de Burgemeester Neetstraat in Ouderkerk aan den IJssel kunnen na een waterlekkage niet terug naar huis. Bekeken wordt of ze voorlopig bij familie of kennissen kunnen worden opgevangen.

Door een lekkage in de ketelruime liep het water dinsdagochtend vier verdiepingen naar beneden in het complex. Met flinke schade aan het gebouw tot gevolg. "In veel woningen kwam het water werkelijk overal vandaan, uit de meterkast, trapgang en zelfs uit de muren", aldus de brandweer. 

Brandweerlieden draaiden direct de hoofdkraan dicht. Er stond zo’n twintig centimeter water in de ketelruimte, wat is weggepompt.

Bij vijftien woningen kwam water terecht in de meterkast. De bewoners ervan werden geëvacueerd naar een gemeenschappelijke ruimte. "Onder hen heerste een gemoedelijke sfeer", aldus Zorgpartners Midden-Holland.  

"We hebben bewoners geholpen waar nodig. Naast beschadigde vloeren en plafondplaten, is er vooral veel schade aan persoonlijke eigendommen van bewoners. Het water is zoveel mogelijk weggezogen met waterstofzuigers", aldus de brandweer.

Bewoners van achttien van de meer dan zestig woningen in het complex kunnen nu niet terugkeren naar hun appartement, omdat de stroom is afgesloten. "We zoeken samen met de bewoners en hun naasten naar een oplossing", aldus Zorgpartners Midden-Holland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app