Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Woning Krimpen aan den IJssel op slot vanwege hennepkwekerij

112 1.339 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Een woning in de Cornelis Trooststraat te Krimpen aan den IJssel is op last van de burgemeester voor drie maanden gesloten.

De politie ontdekte in oktober 2021 in de woning een hennepkwekerij van meer dan 500 planten. De kwekerij werd nog dezelfde dag ontmanteld. 

De burgemeester informeerde vervolgens de verhuurder van de woning en kondigde sluiting aan bij de bewoners. De rechter heeft het besluit getoetst en de burgemeester in het gelijk gesteld. Direct daarna heeft de burgemeester maandag 17 januari de woning gesloten.

Geen ruimte
Burgemeester Martijn Vroom: “Voor het kweken en handelen in drugs is er geen ruimte in Krimpen aan den IJssel. Met elkaar pakken we de drugsoverlast aan.”

De burgemeester kan al bij een geringe hoeveelheid drugs een woning sluiten voor een periode van drie maanden. Een verhuurder kan vervolgens, zonder dat de rechter eraan te pas hoeft te komen, de huurovereenkomst ontbinden. Daarnaast heeft een verhuurder zelf de bevoegdheid om de huur te beëindigen vanwege slecht huurderschap.

Melden
Politie, gemeente en woningcorporaties delen informatie met elkaar, maar ze kunnen onmogelijk al die informatie zelf verzamelen, stelt burgemeester Vroom: “Daarom is het belangrijk dat anderen daarbij helpen door overlastgevende en verdachte situaties te melden.”

Dat kan via het landelijke meldnummer van de politie: 0900-8844. Een melding kan ook worden gedaan bij de wijkagent dan wel anoniem: 0800-7000.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie