• Marc Molenaar (links) en André Molenaar: jubileum en opening nieuwe locatie. (foto: Jan Timmer)
• Marc Molenaar (links) en André Molenaar: jubileum en opening nieuwe locatie. (foto: Jan Timmer)

Molenaar viert opening en jubileum 'met beide benen op de grond'

Algemeen 242 keer gelezen

BERGAMBACHT • Het 75-jarig bestaan én de officiële opening van de nieuwe bedrijfslocatie aan 't Hooge Zand in Bergambacht; A. Molenaar had vrijdag en zaterdag heel wat te vieren.

De feestelijkheden begonnen vrijdagmiddag met een jubileumviering voor familie, medewerkers, relaties en klanten van A. Molenaar Grond- Weg- en Waterbouw, A. Molenaar Zand & Grond en A. Molenaar Hoveniersbedrijf. De gasten werden ontvangen in één van de tot feestzaal omgebouwde loodsen van het nieuwe complex.

Marc Molenaar opende de bijeenkomst met een speech waarin hij niet alleen terugblikte op de rijke historie van het in 1941 door Adam Molenaar opgerichte familiebedrijf, maar ook iedereen die aan de ontwikkeling van de onderneming had bijgedragen bedankte. Tot slot stond hij stil bij de bedrijfsfilosofie.

"Ons bedrijf is opgebouwd uit grond en we staan al 75 jaar met beide benen op diezelfde grond. Dat geldt voor mijn neef en compagnon André, voor al onze medewerkers. Het maakt ons tot een bedrijf dat nuchter is, altijd zijn afspraken nakomt en trouw is aan mensen. Dat doen we met elkaar. We zijn dan ook enorm trots op onze medewerkers. Zíj dragen dit bedrijf."

Schilderij
Na de toespraak van Marc Molenaar was het tijd voor de officiële handeling. Daarbij werd met een grote kraan het doek weggehaald voor een schilderij van oprichter Adam Molenaar. Een ontroerend moment.

"Wat zou hij trots geweest zijn op de nieuwe bedrijfslocatie, het jubileum en de bloei van de onderneming", speechte wethouder Dilia Blok namens het college van B&W van de gemeente Krimpenerwaard. "A. Molenaar is een echt Bergambachts bedrijf met de voeten in de klei.Klein begonnen met paard en wagen en nu uiterst modern met een prachtig nieuw complex. We zijn André en Marc zeker dank verschuldigd voor de wijze waarop ze deze locatie vorm hebben gegeven. Voorheen was op deze plek sprake van een verpauperde locatie waar iedereen in Bergambacht zich aan stoorde. En kijk eens hoe het er nu bij ligt. Fantastisch!"

Betrouwbaar
Ook Nico Willemse had -namens brancheorganisatie Cumela- lovende woorden voor het jubilerende familiebedrijf. Woorden die hij vergezeld liet gaan van erespeldjes voor Marc Molenaar, André Molenaar en diens drie in het bedrijf actieve zonen.

"Ik heb de speciale jubileumkrant met veel plezier en bewondering gelezen", aldus Willemsen. "De inhoud van de verhalen met 'de Molenaars', klanten en relaties zeggen alles. Jullie zijn vakmensen die dicht bij de mensen staan. Daarnaast zijn jullie ondanks het zakelijke succes gebleven wie je bent: prettige betrouwbare mensen op wie je kunt bouwen."

Jan Timmer

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie