Afbeelding
Foto: Stock

PKC wint gemakkelijk van Blauw Wit

Sport 598 keer gelezen

PAPENDRECHT • PKC/Vertom heeft zaterdag met 23-12 gewonnen van Blauw Wit. Alleen in de eerste helft had PKC even wat te duchten van Blauw Wit, maar met name in de tweede helft zakten de bezoekers uit Amsterdam door de ondergrens.

PKC begon met een lange aanval, maar beloonde dat nog niet met een goal, terwijl aan de andere kant Blauw-Wit in de vorm van Niels Stuurstraat een lesje effectiviteit gaf: twee goals uit twee pogingen en daarmee een 0-2 voorsprong voor de Amsterdammers.

Kansenoverwicht
PKC had volgens het verslag op Korfballeague.nl al gauw een flink kansenoverwicht: dankzij ontelbare rebounds kon de thuisploeg blijven herhalen. Sanne van der Werff trok de stand met twee goals weer gelijk en vervolgens liep PKC na elf minuten korfballen uit naar 7-3.

Het noopte de staf van Blauw-Wit tot het nemen van een time-out. Dat sorteerde effect, want de bezoekers haalden in de fase na de time-out een hoog rendement op hun kansen en dichtten zo het gat weer tot 7-7.

PKC speelde lange aanvallen met heel veel goede kansen, maar rondde heel matig af. Uiteindelijk brak Van der Werff met twee snelle goals op rij de ban. Nog even bleef Blauw-Wit aan het elastiek (11-9 met nog een minuut tot rust) maar Zita Schröder met twee goals zette het verschil op vier (13-9 ruststand).

Vrouwen zoeken
Na rust kwam Nienke Hintzbergen bij PKC op de plek van Romy de Rijke en ging de thuisploeg het heel duidelijk over de vrouwen zoeken. Hintzbergen beloonde dat direct met een goal en even later tekende Van der Werff aan voor haar vijfde. Verdedigend gaf PKC veel druk en werden de aanvallen van Blauw-Wit snel onderbroken. Bovendien lukte er niet veel bij de bezoekers in de tweede helft. De foutenlast liep op en de ballen vielen niet.

PKC kreeg veel ruimte en kon tot 140 pogingen komen, maar omdat het afrondingspercentage niet goed genoeg was, bleef een heel dikke score voor de thuisploeg achterwege. Blauw-Wit maakte er in de tweede helft nog maar drie, wat natuurlijk ondermaats is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden