Afbeelding
Foto: Stock

CKC Kinderdijk verliest van ONDO in Middelburg: maar kampioen worden kan nog steeds

Sport 630 keer gelezen

MIDDELBURG • De wedstrijd tussen ONDO en CKC Kinderdijk, zaterdag gespeeld in Middelburg, is geëindigd in een 18-15 nederlaag voor de Alblasserdamse korfbalclub.

De eerste helft verliep gelijk op, met een 6-6 tussenstand. ONDO zette hoge druk, wat Kinderdijk moeilijkheden bezorgde, maar Kinderdijk wist opgelegde kansen te benutten en liep uit naar 6-9. Na een doelpuntloze fase van de bezoekers sloot ONDO aan en ging met 9-10 de rust in.

In de tweede helft creëerde Kinderdijk meer kansen dan ONDO, maar slaagde er niet in deze te benutten. ONDO wist daarentegen wel hun kansen te verzilveren via hun speerpunten, wat resulteerde in een eindstand van 18-15.

Verdedigend stond Kinderdijk grotendeels goed, maar aanvallend was het rendement zaterdag te laag, met slechts 5 goals in de tweede helft.

Ondanks het verlies heeft Kinderdijk het kampioenschap nog steeds in eigen hand. Met nog twee wedstrijden te spelen en een eerste plaats op onderling resultaat. Het is nu aan de staf om het vertrouwen hoog te houden en de spelers te overtuigen van hun potentieel in de aanval.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden