PKC won zaterdag ruim van Groen Geel.
PKC won zaterdag ruim van Groen Geel. Foto: Richard van Hoek

PKC wint met ruime cijfers van Groen Geel

Sport 705 keer gelezen

PAPENDRECHT • PKC/Vertom heeft zaterdag thuis met 28-14 gewonnen van Groen Geel uit Wormer.

Het waren de bezoekers, waar eerder deze week bekend werd dat coaches Mady Tims en Chris Beuk verlengden, die de eerste voorsprong pakten via Hidde Pettinga en Romy Knuppe. PKC kende daarna een goede fase, kreeg volgens het verslag op Korfballeague.nl veel ruimte van Groen-Geel en daarmee ook veel kansen.

Het afrondingspercentage was nog niet fantastisch, maar doordat Groen-Geel een stuk minder kansen kreeg kon PKC toch uitlopen naar 9-4. Een time-out van Groen-Geel volgde en direct daarna was het Britt Kwantes die wat terugdeed. De thuisploeg gaf veel verdedigende druk, met name aan de buitenkant en op de ballijnen, maar de ploeg uit Wormer ging daar slim mee om en creëerde goede kansen. Via goals van Kwantes en Anna de Ridder bleef Groen-Geel goed bij tot aan de rust, het verschil slechts drie doelpunten: 13-10.

Wat opviel was dat er weinig beleving in de Papendrechtse sporthal was, en ook bij PKC sprankelde het niet bepaald. Tijdens de rust kwam Lise van Maldeghem op de plek van Nienke Hintzbergen. In de eerste fase na de break kon Groen-Geel nog bijblijven, Pettinga strafte de ballijndruk van Jelmer Jonker op schitterende wijze af. Al snel daarna kwam Olav van Wijngaarden bij PKC in de ploeg, op de plek van Bo Oppe. Van Wijngaarden bracht in ieder geval meer intensiteit en met hem binnen de lijnen ging het beter lopen bij PKC.

Langzaam maar zeker liep de thuisploeg uit en Groen-Geel kwam met name aanvallend steeds minder in het stuk voor. Romy de Rijke maakte een paar goede goals en ook Zita Schröder was trefzeker. Het slotakkoord was voor Van Wijngaarden, die met twee doelpunten op rij de eindstand op het bord zette. Uiteindelijk boekte PKC een heel ruime overwinning, maar het was zeker nog niet hoogstaand. Voor Groen-Geel was het positief de ploeg één helft goed partij kon bieden, daarna zakte de energie en het niveau toch wel ver weg. Vier doelpunten in de tweede helft is simpelweg niet genoeg om het een topploeg als PKC moeilijk te kunnen maken: 28-14.