• De teams van het wereldelftal en het G-team.
• De teams van het wereldelftal en het G-team. Foto: Aangeleverd

VV Papendrecht-Wereldelftal verliest van G-team

Sport 710 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het voetbaljaar 2024 kon bij vv Papendrecht niet beter geopend worden dan met de ‘traditional’ tussen het Wereldelftal van rood-zwart en het eigen G-team. Op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar bonden beide rivalen de strijd om de hoogste eer met elkaar aan.

Op het laatste moment had teammanager Ton Rutteman een konijn uit z’n hoge hoed getoverd door José ‘Pep’ Gallardo aan zijn selectie toe te voegen. Ondanks deze kwaliteitsimpuls was het G1 dat duidelijk sterker was in de beginperiode. Al snel werd twee keer het spreekwoordelijke houtwerk boven het hoofd van keeper Sjaak ‘Mister Rode Kaart’ van Valen geteisterd. G1 liep door constant hoog druk te zetten eenvoudig uit naar een 3-0 voorsprong. Daarbij schutterde de ervaren doelman opzichtig. De zenuwen waren hem duidelijk de baas. 

Teugels vieren
Daarna liet G1 de teugels enigszins vieren en daar maakten de voormalige VV Papendrecht-sterren dankbaar gebruik van. Net voordat leidsman Bram Blom voor de rust floot, werd de aansluitingstreffer (3-2) aangetekend. Daarover mochten de spelers van het Wereldelftal zeer tevreden zijn, want het spel dat zij op de kunstgrasmat legden, was vergelijkbaar met dat van Ajax tegen de amateurs van Hercules. Meest teleurstellend was het statische spel van Jos van Giersbergen. De pas 67-jarige spits kwam niet in het spel voor. Dit tot ergernis van de altijd gedreven Henk Molenaar.

Na de rust ontspon zich een gelijkwaardig duel, waarbij het spel heen en weer golfde tussen beide doelen. Met het inbrengen van Gerrit Schutte kwam er bij het Wereldelftal wat meer broodnodige creativiteit in de ploeg. G1 liep slim spelend uit naar een 5-3 voorsprong en dacht de overwinning al op zak te hebben. 

Fraaie boogbal
Niets was echter minder waar. Mariska van ’t Zant en de altijd geblesseerde Wim Veldhuis wisten een voorzet met fraaie volleys om te zetten in een doelpunt. De verrassende 5-5 viel in de laatste seconde van de officiële speeltijd en zo leek het eerste puntverlies van G1 in een Nieuwjaarswedstrijd aanstaande. Om volstrekt onduidelijke redenen liet scheidsrechter Blom toch nog aftrappen en terwijl het Wereldelftal het punt al vierde, scoorde G1 rechtstreeks uit de aftrap. Met een fraaie boogbal werd de 6-5 zege veiliggesteld, want nu floot de leidsman wel direct voor het eind.

De emoties (vreugde en verdriet) in beide teams liepen zo hoog op dat beide doelmannen elkaar te lijf leken te willen gaan. De scheids greep echter snel in en toonde beiden het rode karton, voor doelman Van Valen niks nieuws. Daarmee was de vrede weer getekend en vielen de spelers elkaar, moe maar voldaan, in de armen.

Onder het genot van een enkel hapje en meerdere drankjes werd na afloop druk nagepraat. De eerste plannen van het Wereldelftal om de volgende Nieuwjaarswedstrijd winnend af te sluiten werden al gesmeed. G1 is gewaarschuwd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kunstenaars ParticiPand vragen openheid van gemeente Alblasserdam: komt tijdelijk onderkomen 't Nokkenwiel in hun gebouw? Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Politiek Café over polarisatie in Alblasserdam: iedere inwoner is welkom Nieuws 9 mei, 14:32
Afbeelding
Hardleerse oplichtingsverdachte Alblasserdam maakt nieuw slachtoffer, dat volgens OM vier ton kwijtraakte Nieuws 9 mei, 14:27

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden