• Er werd zaterdag afscheid genomen van Veerle van der Burgh.
• Er werd zaterdag afscheid genomen van Veerle van der Burgh. Foto: Inge Steggink

CKC Kinderdijk behaalt eerste thuisoverwinning

Sport 604 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De korfballers van CKC Kinderdijk hebben afgelopen zaterdag hun eerste thuisoverwinning behaald van dit zaalseizoen.

De wedstrijd begon veelbelovend voor Kinderdijk, met een vrije bal van Ruben Groenedijk en een schot van Veerle van der Burgh die de score snel op 3-0 zette. Van der Burgh, die haar laatste wedstrijd speelde vanwege een langdurige schouderblessure, liet een sterk begin zien. Het team behield de voorsprong, leidend tot een 9-5 score, met het vak van Groenendijk, Jenthe Vlieg, Stijn Vlieg en Kimberly Schuit in uitstekende vorm.

Ondanks een wat moeizamer scorend ander vak, hield Kinderdijk constant een voorsprong van 3 punten, wat resulteerde in een 11-8 voorsprong bij rust. Na de pauze bracht invaller Olav van Dam zijn waarde tot uiting met twee afstandsschoten, waardoor de stand 13-8 werd. Hoewel CKV Albatros gedurende de hele wedstrijd in de buurt bleef, slaagde Kinderdijk erin de overwinning veilig te stellen met een eindstand van 17-14.

Het afscheid van Veerle van der Burgh werd gemarkeerd door een mooi moment na het laatste fluitsignaal, waar ze bloemen in ontvangst nam te midden van luid applaus van het publiek. Namens CKC Kinderdijk werd Veerle bedankt voor haar trouwe inzet voor de club en wenst haar een voorspoedig herstel toe.

Nu richt CKC Kinderdijk zich op de toekomst en kijkt uit naar de volgende uitdaging tegen Movadao op 25 november om 16:10 uur in Sporthal Molenzicht.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
• Bloemen voor Veerle van der Burgh.
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie