• Sven Schakel en Marijke Koers.
• Sven Schakel en Marijke Koers. Foto: Aangeleverd

Marijke Koers uit Papendrecht wint NK Sneldammen

Sport 1.078 keer gelezen

PAPENDRECHT/HOORNAAR • Marijke Koers uit Papendrecht heeft afgelopen zaterdag het NK Sneldammen gewonnen. Bij de welpen won Sven Schakel uit Brandwijk. Beide dammers deden mee namens damvereniging De Kroonschijf uit Brandwijk.

Bij de categorie vrouwen deden 14 deelneemsters mee en regionale damdistrict werd vertegenwoordigd door Marijke Koers. Halverwege de dag bleek dat ze in vorm was, want ze stond op gelijke hoogte met de topfavorieten. Ook in de rondes waarin ze het moest opnemen tegen de torenhoge titelkandidaten wist ze dapper stand te houden. En omdat de concurrentie onderling punten tegen elkaar verloor, eindigde Marijke Koers aan het einde van de dag bovenaan de ranglijst.

Marijke Koers meldde na afloop dat de winst als een verrassing kwam voor haarzelf, maar ook voor de andere spelers. Marijke: “Ik heb wel vaker meegedaan met het NK sneldammen, maar eindig dan altijd in de middenmoot. Of ik geluk had? Nee, want ik heb er hard voor gestreden zaterdag en was in topvorm. En ja, want de twee kanshebbers, die uiteindelijk nummer 2 en nummer 3 geworden zijn, maakten precies tegen mij een blunder, waardoor ik geheel onverwacht van hen beide won. In de eerste week van juli speel ik het NK Vrouwen en gaan we zien of dit een eenmalige uitschieter is of niet!”

Bij de categorie welpen hadden zich 24 dammers weten te plaatsen. In de ochtend bleek dat de rest van het land niet was opgewassen tegen de dammers uit Zuid-Holland Zuid. Van de 8 finalisten kwamen er 4 uit de regio: Sven Schakel, Jurre Vonk, David Vlot en Floris Tukker. In de finalegroep liet Sven Schakel er geen misverstand over bestaan, door alle wedstrijden te winnen werd hij welverdiend sneldamkampioen van Nederland. Op de tweede plaats eindigde David Vlot en op de derde plaats eindigde Jurre Vonk. Floris Tukker eindigde als 8e en Joas Struik als 9e.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden