• Marly en Julia op plek 3.
• Marly en Julia op plek 3. Foto:

Tweemaal brons op NK voor Olympia Papendrecht

Sport 571 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op zaterdag 3 juni mochten de meisjes van de RG selectie van Olympia Papendrecht al vroeg naar Deventer voor het Nederlands Kampioenschap voor groepen en duo’s 2e divisie.

Als eerst mocht de junioren groep hun bal oefening laten zien. Sienna, Anneloes, Mirthe, Julia, Alicia en Amélie deden hun uiterste best op de vloer en Mirjam en Yuliya moedigden vanaf de zijlijn aan. De meiden lieten een nette oefening zien, maar moesten helaas drie keer achter een bal aan rennen, waardoor zij net naast het podium eindigde. Maar vierde van Nederland is ook een fantastische prestatie.

Daarna was het de beurt aan de duo’s. In de categorie pre-junioren werden Julia en Marly met een strakke en nette oefening derde. Sophie en Lova behaalden in deze categorie een mooie zevende plaats. Beide duo’s hebben zich weten te plaatsen voor het grote NK in Ahoy op zaterdag 24 juni.

Als laatste was het de beurt aan de benjamins. Daar eindigden Kayleigh en Milou op een derdde plaats. Liva en Enora werden tiende en Leah en Julia eindigden daar vlak achter door de twaalfde plaats te bezetten. Ook Kayleigh en Milou hebben zich door dit resultaat weten te plaatsen voor het grote NK in Ahoy op zaterdag 24 juni.

Komend weekend komen al deze meisjes nog een keer in actie op her individuele NK in de 2e divisie. Deze wedstrijd wordt gehouden in de Sophiahal in Hendrik-Ido-Ambacht op zaterdag 10 juni. Zondag 11 juni is het dan de beurt aan de meisjes uit de 1ste divisie waar Olympia ook drie keer vertegenwoordigd wordt.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

• Kayleigh en Milou op plek 3.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie