• Niels van Heteren in actie.
• Niels van Heteren in actie. Foto: Run for Kika

Niels van Heteren uit Papendrecht neemt de uitdaging aan: 7 marathons in 7 dagen voor Kika

Sport 958 keer gelezen

PAPENDRECHT • Niels van Heteren, een gedreven en sportieve inwoner van Papendrecht, zal vanaf zondag 28 mei tot en met zaterdag 3 juni een indrukwekkende uitdaging aangaan: het lopen van 7 marathons in 7 opeenvolgende dagen. Deze ongelofelijke sponsorloop heeft als doel om aandacht te vragen en fondsen te werven voor Kika, de Stichting Kinderen Kankervrij.

Niels zal in november de Marathon van New York lopen ten behoeve van Kika en hoopt met zijn diverse sportieve uitdagingen een positieve impact te creëren en de strijd tegen kinderkanker te ondersteunen. Zo zal hij naast deze 7 marathons in 7 dagen challenge ook nog in juli een ultra marathon van 58 km, in september een ultra marathon van 100 km en in oktober een volledige Ironman in Barcelona proberen te voltooien.

Verschil maken
Met zijn inzet en vastberadenheid wil Niels van Heteren niet alleen zijn persoonlijke grenzen verleggen, maar ook een verschil maken voor kinderen die getroffen zijn door kanker. Door deze zevendaagse sponsorloop wil hij mensen inspireren om zich bij zijn missie aan te sluiten en geld in te zamelen voor Kika, een organisatie die zich inzet voor baanbrekend onderzoek naar kinderkanker en het verbeteren van de behandeling en kwaliteit van leven van jonge patiënten.

Niels van Heteren heeft zijn trainingen intensief aangepakt om fysiek en mentaal voorbereid te zijn op deze uitdagende onderneming. De sponsorloop zal beginnen op zondag 28 mei en eindigen op zaterdag 3 juni. Elke dag zal Niels een volledige marathon van 42.195 kilometer lopen, wat betekent dat hij in totaal 294 kilometer zal afleggen gedurende deze zeven dagen. Hij zal verschillende locaties in de regio doorkruisen en hoopt dat zijn inspanningen de aandacht zullen vestigen op de strijd tegen kinderkanker en het belang van steun aan Kika.

Op zaterdag 3 juni zal Niels diverse keren langs zijn onderneming Mitra De Nieuwe Bourgondiër lopen waar die middag en avond een Kika fundraise party gehouden zal worden. Hij zal hier dan ook in de namiddag zijn zevende marathon gaan finishen.

Combinatie
“Ik wil graag mijn passie voor hardlopen combineren met het steunen van Kika en kinderen die vechten tegen kanker”, zegt Niels van Heteren. “Ik geloof dat elk kind de kans verdient om gezond en gelukkig op te groeien, en daarom wil ik mijn deel doen om de behandeling en zorg voor kinderkanker te verbeteren. Door deze sponsorloop te voltooien, hoop ik mensen aan te moedigen om te doneren en het werk van Kika te ondersteunen.”

Niels roept vrienden, familie, collega’s en het grote publiek op om zijn inspanningen te steunen door een donatie te doen aan Kika. Elke bijdrage, hoe klein ook, zal een verschil maken in het leven van kinderen die kampen met kanker. Donaties kunnen worden gedaan via de persoonlijke sponsorpagina van Niels op www.runforkikamarathon.nl/niels-van-heteren-mystery-marathon-2023.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie